PREMIJER privremenih institucija na Kosovu i Metohiji Aljbin Kurti insistira da se dijalog Beograda i Prištine vodi po "novom predlogu EU", odnosno nemačko-francuskom planu koji će, kako je naveo, dovesti do međusobnog priznanja.

Velja

15.11.2022. 07:55

Šiptar zaboravlja mali detalj. Nije Srbiji potrebno nikakvo priznavanje od strane šiptarskih terorista. Srbija je stvarna država, sa UN statusom, dok su oni teroristi i otimači kojih samo Srbija može da legitimiše a to se neće nikad desiti.

Dragan R

15.11.2022. 08:26

Još jednom se potvrđuje da je EU jedna banditska organizacija u funkciji interesa moćnih, u kojoj nema ni D od demokratije i gde vladavina prava služi samo za disciplinovanje i ispiranje mozga malih i slabijih država. Gde i kada je EU usvojila kao svoj, predlog Nemačke i Francuske (Šolca i Makrona) o rešenju situacije na KiM, da bi Borelj imao prava da izjavljuje da je EU poslala stranama taj predlog? Koliko ja znam nigde i nikada taj predlog nije verifikovan kao zajednički predlog EU. Suštinski to i ne bi moglo da se desi jer pet članica EU ne priznaje tzv Kosovo, pa je zdravorazumski zaključak da ne mogu da glasaju za nešto što znači priznanje. Naravno, to ne znači i da neće glasati za taj predlog, ako do glasanja uopšte i dođe jer su u EU zdrav razum i pravo selektivni pojmovi i često poslednja rupa na svirali.

borko

15.11.2022. 08:38

Briselski sporazum je mrtav i to je činjenica. I to treba prihvatiti. Nije smak sveta. Ali ne prihvata se nikakav francusko-nemački predlog. Tačka. Objaviti i zastupati samo SRPSKI PLAN ZA REŠENJE KOSOVSKOG PITANJA. T A Č K A.

Rass

15.11.2022. 08:44

Prvo tablice i ZSO pa tek onda m8 u institucjje a ne kako EU kaze . Dosta je bilo da mi budemo prvi na ispunjavanju i prvi u redu,neka sada budu Albanci.

Veljko

15.11.2022. 09:49

Svaki plan i dogovor sa Kurtijem je samo dodatno vreme za njega da sprovodi svoj teror nad nealbancima. Kao što ni dosad nije ispunjavao prihvaćene obaveze Prištine neće ni u buduće. Dokle god naša država ne uvede reciprocitet kao odgovor na poteze Kurtijeve politike neće se smiriti. Uvesti pod hitno kaznu od 150 eura za vozila sa RKS tablicama, pa da vidimo ko če duže da izdrži. Njima je put ka EU Srbija i oni to dobro znaju. Ovo je prva realna prilika da i građani albanske nacionalnosti osete kako je biti taoc pogrešne politike.