ORLIĆ I GEBALI: Nastavljamo jačanje saradnje, podrške i prijateljstva Srbije i Egipta

Tanjug

14. 11. 2022. u 12:53

PREDSEDNIK Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić i predsednik Predstavničkog doma Egipat Hanafi Ali Gebali ocenili su da je saradnja između dve zemlje intenzivirana zajedničkim radom dva predsednika - Aleksandra Vučića i Abdela Fataha el Sisija.

ОРЛИЋ И ГЕБАЛИ: Настављамо јачање сарадње, подршке и пријатељства Србије и Египта

Foto: Tanjug

Orlić je tokom razgovora sa Gebalijem, na sastanku održanom na marginama 27. Konferencije okvirne Konvencije UN o promeni klime (COP 27) u Šarm el Šeiku, istakao posvećenost Srbije ciljevima i idejama koje promoviše COP 27 i izrazio zadovoljstvo zbog učešća na parlamentarnom sastanku, saopšteno je danas iz Kabineta predsednika parlamenta.

Istakao je da je zajedničkim radom predsednika Egipta Abdela Fataha el Sisija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića otvoreno novo poglavlje u istoriji odnosa dve države, što je potvrđeno i kroz značajan broj bilateralnih sporazuma, koji se, između ostalog, odnose i na zaštitu životne sredine.

Orlić je izrazio spremnost za dalje intenziviranje saradnje i istakao da se u narednim danima očekuje finalizacija procedure za formiranje Poslaničke grupe prijateljstva sa Egiptom.

Predsednik Predstavničkog doma Egipta Ali Gebali istakao je da je tokom posete El Sisija Srbiji, u julu ove godine, urađeno mnogo na planu jačanja odnosa između dve države.

Ali Gebali je izrazio zadovoljstvo aktuelnim inztenzitetom saradnje, čiji temelj predstavlja tradicionalno prijateljstvo i ohrabrio dalju turističku razmenu između dve države.

- Nastavljamo jačanje saradnje, međusobne podrške i prijateljstva Srbije i Egipta - glavna je poruka susreta dvojice predsednika parlamenata, navedeno je u saopštenju.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)