POGAN CILJ VJOSE OSMANI: Vučić objasnio zašto hoće da raspiše vanredne izbore - sve je priprema za nerede i haos

Novosti online

11. 11. 2022. u 15:52

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić objasnio je danas zbog čega predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani planira vanredne izbore za gradonačelnike četiri opštine na KiM.

ПОГАН ЦИЉ ВЈОСЕ ОСМАНИ: Вучић објаснио зашто хоће да распише ванредне изборе - све је припрема за нереде и хаос

Iz Prištine najavljuju veća izdvajanja za "vojsku" / Foto AP

- Oni time samo hoće da nam kažu da hoće da proteraju srpski narod sa severa. Na tim izborima ne može da učestvuje više od 1.500 ljudi, tačno onoliko koliko ima Albanaca, Bošnjaka i dovešće 100-200 Srba, ove koje plaćaju. Ostali neće izaći, jer za Srbe to ne važi. To znači da oni uopšte ne žele da imaju Srbe u svom sistemu, već žele da ih proteraju sa KiM - rekao je predsednik:

- Neće Srbi napuštati KiM! Sve ovo vam pokazuje kolika je želja Albanaca da izazivaju incidente i nemire, nerede, haos. Jasno je da se spremaju za to i jasno im je da ih neko u tim prljavim i ratnohuškačkim poslovima podržava.

Podsetimo, Vjosa Osmani je danas pozvala političke stranke na konsultacije 14. novembra o utvrđivanju datuma kada bi se održali vanredni izbori za gradonačelnike četiri opštine na severu KiM.

Kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta, na konsultacijama treba da se odredi datum za vanredne izbore u Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, prenosi Koha.

- Poziv je upućen jer su gradonačelnici tih opština podneli ostavke. Nakon konsultacija sa političkim strankama, očekuje se da će predsednica Osmani u zakonskim rokovima objaviti datum vanrednih izbora za gradonačelnike ove četiri opštine - navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (49)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni