PLANIRAJU DA NASTAVE PRITISAK NA SRBE Vučić: Kurti ima podršku Nemačke i Velike Britanije

Novosti online

11. 11. 2022. u 15:23

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da Priština planira da nastavi na silu da vrši dodatan pritisak na srpski narod.

ПЛАНИРАЈУ ДА НАСТАВЕ ПРИТИСАК НА СРБЕ Вучић: Курти има подршку Немачке и Велике Британије

Na svenarodnom skupu i najmlađi, Foto D. Milovanović

- Borelj i Lajčak su razgovorali sa mnom o tome o čemu su razgovarali sa Kurtijem. I nisu bili optimistični. Kao što sam znao i unapred, pre nego što su me upoznali sa tim. Rezultat toga je ništa. Oni planiraju da nastave na silu da vrše dodatan pritisak na srpski narod, da nastave da maltretiraju naš živalj. Kažu: "Pa niko se ne buni kad im dajemo ukore". Pa neće ljudi da se bune na ukore, ali ako misle da neće da se bune kada im naplaćuju kaznu, onda žive u nekom pogrešnom i nerealnom svetu.

Na pitanje da li su imali neki predlog za rešenje ove krize, Vučić je rekao da je teško doći do rešenja kada Kurti ima zaštitu veoma moćnih zemalja koje mu kažu: "Samo ti teraj svoje."

- Uvek će imati podršku Nemačke i Velike Britanije.

Na konstataciju da iz Prištine dolaze poruke da će se tenzije smiriti ako se Srbija odrekne Kosova, Vučić šalje jasnu poruku da se Srbija neće odricati ničega.

- Veoma mudra izjava. Jesu li to sami smislili ili im je neko pomogao. Zamislite kako ne bi bilo tenzija da se recimo Amerika odrekne Vašingtona ili Njujorka, Los Anđelesa ili da se Rusija odrekne Moskve, Peterburga ili da se Ukrajina odrekne Kijeva, Harkova. Šta je problem? Nego tako, Srbija da se odrekne nečega. E, pa nećemo. Nećemo da se odreknemo ničeg svog. Nećemo da se odreknemo ni Međunarodnog javnog prava. Lako je tuđim teritorijama trgovati - rekao je Vučić i dodao:

- Pojedini u Evropi čekaju da Srbija napravi grešku, da bi krivicu svalili na Srbiju. Ovako će da ćute doveka. Prvi put kada se dogodi da Srbi odgovore na nasilje Prištine, tog trenutka će Srbi biti krivi.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (83)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!