VUČIĆ URUČIO ODLIKOVANJA: Dodeljena ordenja kapetanima sa KiM (FOTO/VIDEO)

Novosti online

09. 11. 2022. u 11:15

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je kapetana Nenada Đurića, koji je obavljao funkciju direktora Regionalnog direktorata policije Mitrovica Sever i kapetana Aleksandra Filipovića, koji je bio na dužnosti šefa Regionalne operative direktorata policije Mitrovica Sever, u sredu, 9. novembra, u 11.00 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

ВУЧИЋ УРУЧИО ОДЛИКОВАЊА: Додељена ордења капетанима са КиМ (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Predsednik Vučić tom prilikom uručio je kapetanu Nenadu Đuriću Orden zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena, koja se dodeljuje za natprosečno, uzorno i časno izvršavanje dužnosti i zadataka u oblastima odbrane i bezbednosti, a kapetanu Aleksandru Filipoviću Zlatnu medalju za hrabrost „Miloš Obilić“, koja se dodeljuje za dela u kojima je do izražaja došla lična hrabrost.

Predsednik se na početku obratio Đuriću i Filipoviću, te citirao pisca Ivu Andrića.

- Naš veliki diplomata i najveći pisac Ivo Andrić bez ustezanja je definisao našu nacionalnu i moralnu vertikalu rečima: Kosovski zavet od kojeg se živi i kojim se diše i misli, i obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa ni nacionalnog ni pojedinačnog koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi. A to je misao patrijarha Pavla koju ste i sa poslednjeg veličanstvenog skupa našeg naroda u Kosovskoj Mitrovici poslali kao jasnu poruku mira celom svetu, ali i snažnu i nedvosmislenu poruku da želimo da budemo svoj na svome - rekao je Vučić.

Predsedniku se obratio i zahvalio na ordenu Nenad Đurić:

- Poštovani predsedniče Republike Srbije gospodine Aleksandre Vučiću, draga braćo i sestre. Dozvolite da Vam se u ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije, mog saborca, kapetana Aleksandra Filipovića, kao i u svoje lično ime srdačno zahvalim na priznanjima koja ste nam danas uručili. Neizmerno vam hvala što danas urezujete najveći ponos u našim i bićima naše porodice, naših sunarodnika i kolega bez kojih ova priznanja ne bi bila moguća i mi ne bismo bili to što danas jesmo. Ona ne bi bila moguća ni bez podrške naše države Srbije i Vas lično i zato predstavljaju i zalog da nas se potomci neće stideti već će slediti sada utabane staze koje vode u čisto i iskreno društvo velikih i slavnih. Na kraju, želimo da ova priznanja posvetimo ne samo našoj, već svoj deci na Kosovu i Metohiji koja su samo željna slobode, igre i mirnog života. Živela Srbija! - rekao je Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (83)