EU: Priština odmah da produzi proces preregistracije vozila i obustavi kaznene akcije

Tanjug

06. 11. 2022. u 10:50

POTPAROL Evropske unije Peter Stano pozvao je prištinske vlasti da odmah odlože primenu odluke o registarskim tablicama i produži proces preregistracije, prenosi danas Albanian post.

ЕУ: Приштина одмах да продузи процес пререгистрације возила и обустави казнене акције

Foto: Jutjub printskrin/tvk3

Predstavnik EU je istovremeno zatražio od Prištine da obustavi kaznene akcije za građane koji imaju automobile sa srpskim registarskim oznakama.

- To znači momentalno produženje procesa preregistracije vozila - naveo je Stano.

U odgovoru za Albanian post on je, takođe, kazao da je odgovornost na stranama da obezbede mir i uzdrže se od akcija koje će dovesti do eskalacije tenzija.

Povlačenje srpskih predstavnika iz prištinskih institucija za portparola EU nije rešenje za aktuelne sporove, ali, kako je rekao, "ima potencijal za eskalaciju tenzija na terenu".

Stano je podsetio i na obaveze prištinskih institucija da sprovedu sporazum o formiranju Zajednice opština sa srpskom većinom, preneo je Kosovo onlajn.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

USLEDIĆE ODMAZDA, KIJEV ĆE IZGORETI: Nema pregovora