PODRŠKA PREDSTAVNICIMA SRPSKOG NARODA NA KIM: "Kurtijev režim snosi političku i moralnu odgovornost za trenutnu situaciju"

Novosti online

05. 11. 2022. u 19:47

SRPSKI politički predstavnici sa centralnog Kosova pružaju podršku predstavnicima srpkog naroda u prištinskim institucijama na severu KiM.

ПОДРШКА ПРЕДСТАВНИЦИМА СРПСКОГ НАРОДА НА КИМ: Куртијев режим сноси политичку и моралну одговорност за тренутну ситуацију

Foto D. Milovanović

Oni su naveli da kao politički predstavnici srpskog naroda na KiM žele da iskažu punu političku i moralnu podršku, kako su naveli, "našoj braći i sestrama i njihovom političkom rukovodstvu na severu KiM", povodom današnje pravedne i iznuđene odluke o povlačenju iz prištinskih institucija. 

Za ovaj iznuđen korak rukovodstva Srpske liste, koje se uvek vodilo politikom političke stabilnosti, saradnje i razvoja, odgovoran režim Aljbina Kurtija, koji snosi političku i moralnu odgovornost za trenutnu situaciju. 

Aljbin Kurti je svojom politikom prema srpskom narodu i Srpskoj listi, konstantinim i kategoričkim odbijanjem formiranja Zajednice srpskih opština, te jučerašnjim flagrantnim negiranjem srpskog identiteta, pogazio Briselski sporazum i obesmislio učešće Srpske liste u institucijama i daljim političkim procesima.

Ovim je odluka Srpske liste o napuštanju institucija tzv. Kosova, sredstvo zaštite ljudskih i političkih prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i nacionalnih interesa srpskog naroda u celini.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati