PREDSEDNIK NAJAVIO OBRAĆANJE U NAREDNIM DANIMA: „Upoznaću ljude sa svim, da znaju da ništa ne krijem”

Novosti online

03. 11. 2022. u 13:25

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas združenoj vežbi Vojske Srbije „Manevri 2022”, nakon čega je odgovarao na pitanja novinara. Predsednik je prokomentarisao krah Prištine koje i zvanično nema na dnevnom redu Saveta Evrope.

ПРЕДСЕДНИК НАЈАВИО ОБРАЋАЊЕ У НАРЕДНИМ ДАНИМА: „Упознаћу људе са свим, да знају да ништа не кријем”

Foto: Printscreen

– Mi govorimo o nekim ne lošim vestima. Mene su više zabrinule izjave Borelja i još nekih. Da sačekamo. Sačekaću da prođe i Lajčakova poseta, neke posete možda i otkažem. U subotu, nedelju, ponedeljak obratiću se građanima Srbije da ih upoznam sa svim licemerjem i da znaju da ništa ne krijem – rekao je predsednik i dodao:

– Obratiću se ljudima da kažem šta ćemo da radimo po pitanju energenata, hrane i svega drugog. Za sedam dana počinje hladnije vreme, tada počinju da se troše rezerve gasa. Cena skače odmah, to povećava cenu struje, na dnevnom nivou ide i po 50 odsto gore, biće paklena zima – rekao je Vučić.

Podsetimo, Priština je i zvanično doživela krah u Savetu Evrope: na dnevnom redu Komiteta ministara koji je u toku nema zahteva za prijem lažne države u ovu organizaciju, saznaju "Novosti".

Prethodno, ni Biro Saveta Evrope nije dao preporuku da se tzv. Kosovu dodeli članska karta. Da se Prština primi u SE bio je irsko-nemački predlog, sa idejom da se čitav postupak okonča dok je baš Irska u ulozi predsedavajućeg.

Sednicom koja je u toku Irska završava predsedavanje i "palicu" predaje Islandu.    

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (31)

MLATI ČOVEK PRAZNU SLAMU I NE PRESTAJE Brnabićeva odgovorila Georgievu: Retko kad sam videla da neko toliko uživa u uzaludnosti (FOTO)