VUČIĆ: Treća i Četvrta brigada srž Vojske Srbije (FOTO/VIDEO)

Tanjug

03. 11. 2022. u 12:31

TREĆA i Četvrta brigada su srž Vojske Srbije, poručio je danas predsednik Republike i vrhovni komandant srpske armije Aleksandar Vučić, koji na poligonu Pasuljanske livade prisustvuje združenoj vežbi "Manevri 2022".

ВУЧИЋ: Трећа и Четврта бригада срж Војске Србије (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Na poligonu pripadnici Treće brigade Kopnene vojske i rezervnog sastava uvežbavaju upotrebu različitih oružja i borbenih sredstava i gađanja sa zemlje.

Takođe, predstavljeni su i naouružanje i vojna oprema domaće namenske industrije.

U razgovoru sa pripadnicima Vojske, predsednik je želeo da čuje koja je brigada bolja - Treća ili Četvrta, ali je dobio jedinstven odgovor da su obe najbolje.

- Treća i Četvrta brigada su srž vojske. Tu su južni deo Srbije, jedna je mahom popunjena iz Vranja, Leskovca, Jablaničkog, Pčinjskog, Topličkog okruga, a druga je Kraljevo... To je ono što nam drži i čuva vojsku - saglasio se Vučić.

Foto: Novosti

Konstatovao je da su na jugu, jugoistoku i jugozapadu najbolja vojska i vojnici, tako da, kaže, ono što čuva i Beograd i Novi Sad, zapravo su vojnici sa juga, istoka i jugozapda Srbije.

Upitao je i odakle su rezervisti, koji su, kako je čuo, uglavnom iz Zaječara i okoline.

- Znači, od Toplice do Timoka... - konstatovao je predsednik i dobio uveravanja da je disciplina u armiji na visokom nivou.

Zato je rekao da će morati da se pronađe rešenje da se nagrade oni koji su se odazvali pozivu u rezervni sastav.

- Da imaju prednost pri zapošljavanju u državne organe ili neke druge prednosti, da nađemo način kako da podstaknemo one koji su se odazvali pozivu - rekao je Vučić i zahvalio rezervistima što su se odazvali pozivu i ispunjavaju dug prema otadžbini.

Cilj u vojsci je i da rezervisti, pored obanavljanja znanja, nauče i da koriste nove opreme.

- Izvanredni ste bili. Da mi je neko rekao da rezervisti mogu ovako da gađaju... - pohvalio ih je Vučić i u razgovoru sa njima interesovao se o opremi koju koriste.

- Ja sam bio vojnik, dalje od toga nisam mogao da doguram... - našalio se predsednik na svoj račun i dodao da je zadovoljan kada vidi kako su vojnici obučeni i spremni.

Foto: Novosti

Upitao je da li su uniforme i čizme u redu, kao i ostali uslovi, a dobio je potvrdan odgovor.

Interesovao se i za kvalitet hrane, a komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović rekao je da je hrana i kvalitetna i ukusna, a da u vojsci najviše vole da jedu - vojnički pasulj.

I predsednik se prisetio da je bio srećan kada je dobijao vojnički pasulj, koji je veoma ukusan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (16)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)