VUČIĆ: Čeka nas pakleno teška zima, ali Srbija se dobro spremala

Novosti online

03. 11. 2022. u 13:14

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić, nakon prisustva vežbi Vojske Srbije "Manevri 2022" na poligonu Pasuljanske livade, odgovarao je na pitanja novinara i komentarišući energetsku situaciju u svetu rekao da i Srbiju čeka pakleno teška zima.

ВУЧИЋ: Чека нас паклено тешка зима, али Србија се добро спремала

Foto: Printscreen

On je rekao da Srbija ima dovoljno gasa u skladištima i da može da preživi neke sabotaže, ali da je teška zima pred nama.

- Za sedam dana počinje hladnije vreme. Tada kreće da se troše rezerve gasa u Evropi. Gas poskupljuje i prvi kubni metri kada počnu da cure iz skladišta a nema novog dotoka. To će odmah da poveća i cenu struje. To na dnevnom nivou ide i do 50 odsto gore. Ide pakleno teška zima, ali Srbija se dobro spremala - rekao je Vučić.

- Male su to ušede i mali je to novac za zemlju, ali je svakako bolje da nešto uštedimo. Ja se pitam čemu grejanje po ovom vremenu. To pokazuje sve naše zlo kod ljudi koji žele da napakoste svojoj zemlji. Mi u našim skladištima imamo ukupno 667 miliona kubnih metara gasa na današnji dan, bez ruskog dela Banatskog dvora. Da nam sutra saseku, da naprave sabotažu, pa da se prave da ne znaju ko je napravio, iako ne postoji političar u svetu koji ne zna ko je napravio sabotažu u Baltiku, ali ćutimo da ne naškodimo interesima svoje zemlje. Čak i to da se desi u Balkanskom tokom, mi bismo nekako preživeli - za druge ne znam, naveo je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)