MOĆNA VUČIĆEVA PORUKA PRED POJAČANE ZAPADNE PRITISKE: "Bolje jedan dan živeti kao soko, nego sto godina kao miš" (VIDEO)

Novosti online

27. 10. 2022. u 21:28

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić se danas obratio javnosti nakon sastanka Savet za nacionalnu bezbednost i razgovora sa Srbima sa Kosova i Metohije.

МОЋНА ВУЧИЋЕВА ПОРУКА ПРЕД ПОЈАЧАНЕ ЗАПАДНЕ ПРИТИСКЕ: Боље један дан живети као соко, него сто година као миш (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić je predvideo da će se Zapad ponašati osvetnički prema njemu i Srbiji, ukoliko ne pristane na njihove ucene i zahteve po pitanju Kosova i Metohije.

- Ja očekujem da sledeće nedelje uđemo u proceduru za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope. Krenuće prvo irski predlog, pa pismo parlamentarnoj skupštini, to traje više meseci. Jasno vam je i kakav će ishod biti - kazao je on.

Vučić ističe da je to dodatni pritisak na Srbiju, čime zapadne zemlje pokazuju da ih ne interesuje međunarodno pravo.

- Pri tome će biti dovoljno bezobrazni da se pozivaju na međunarodno pravo. A ti, mali Vučiću, ti ćeš u međuvremenu od autoritarnog prerasti u autokratskog, a u međuvremenu i diktatorskog lidera - rekao je on.

Predsednik kaže da postoje razlike između ljudi.

- Znate, neki ljudi žive za to da duže traju u istoriji, i da ostane zabeleženo šta su makar u jednom danu rekli. Bolje jedan dan živeti kao soko nego sto godina kao miš - rekao je predsednik.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)