VUČIĆ O ZAMENIKU MINISTRA SPOLJNIH POSLOVA RUSIJE: Sve što kažem Amerikancima, kažem i Rusima

Novosti online

20. 10. 2022. u 21:54

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je da zamenik ministra spoljnih poslova Rusije nije pod sankcijama nigde u svetu i da je došao ovde na konsultacije sa ruskim ambasadorima iz celog regiona, pošto u drugim zemljama ne može to da uradi.

ВУЧИЋ О ЗАМЕНИКУ МИНИСТРА СПОЉНИХ ПОСЛОВА РУСИЈЕ: Све што кажем Американцима, кажем и Русима

Foto: EPA

- I sada kažu krili smo nešto. Došli su redovnim avionom, video se i sa Selakovićem, koji mu je poželeo dobre susrete. Ja nisam imao formalni susret, već smo imali neku vrstu radnog doručka, pošto tog čoveka dugo poznajem. I sada ljudima želim da kažem, određeni mediji su preneli da je "Vučić rekao Grušku da je Srbija pod velikim pritiscima". Sve što kažem vama, Amerikancima, kažem i Rusima. Postavlja se pitanje, da sam ja hteo da sakrijem susret sa njim. Što bih ja želeo to da sakrije? Pa možda, da bih sačuvao Srbiju. Pa što ste me onda denuncirali, predsednika svoje zemlje? Šta ste vi, profesionalni denuncijanti? - pitao je predsednik na TV Prva.

Vučić je rekao da je nemačka vrhovna komanda u Beogradu 1943. godine izdala zvanično saopštenje kojim su zamolili da se više ne dojavljuje o ilegalcima, pošto je bilo više nego dovoljno denuncijanata.

- I šta ste uradili. Mislite da zapadni ambasadori nisu znali da sam se video sa Gruškom. A mi otrkili deset automobila koji su ga pratili. Pa ih privedemo, pa pustimo. Pa tako u krug. Pa kada dođu zapadnjaci mi sklanjamo ove sa istoka. Mi moramo da čuvamo te ljude kada su u Beogradu. A moje je pitanje: Što radite svojoj zemlji to? Što denuncirate svoje rukovodstvo? - pitao je on.

On je dodao da je Srbija opredeljena za Evropu, ali da neki hoće da nam predoče da ne smemo da imamo ni trunku samostalnosti.

- Dokle god ne postoji egzistencijalna ugroženost za Srbiju i građane, vodićemo politiku koja je određena na Savetu za nacionalnu bezbednost. Ako se nešto promeni, otvoreno ćemo reći građanima sve. Ponosan sam što 240 dana vodimo samostalnu politiku - naglasio je Vučić.

BONUS VIDEO: Ovako je javnost prvi put čula za Matiju Bećkovića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (34)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni