UPRKOS radikalnim zahtevima dela evroparlamentaraca, predvođenih hrvatskim poslanikom Toninom Piculom, da se Srbiji potpuno obustave pregovori sa Briselom ukoliko ne uvede sankcije Rusiji, takva formulacija neće biti deo konačne verzije nacrta izveštaja o novoj strategiji proširenja EU.

Komentari (50)

da

30.09.2022. 07:17

I posle svega ovog,postavlja se pitanje: da li uopste i treba da budemo deo,ove igre? Pa svima je,odavno jasno,da se EU rusi,da su leglo nacionalizma,fasizma,i diktature. Da ne smes da imas pravo razmisljanja,glasanja,i i svojih odluka. Zato,nase rukovodstvo,treba da objavi glasanje,i da vidimo,koliko je narod uopste za to,da se pridruzimo marionetama,i propalim politicarima. Na celu sa propalim ginekologom,USRULJOM.

Arnna

30.09.2022. 07:21

Jaka stvar sto cemo tapkati u mestu. Pa mi smo preziveli i bez EU tolike godine. Oni (EU) nisu svesni da nam čine uslugu time što nam osporavaju ulazak u tzv članstvo. EU neće ni postojati još malo kad ostanu bez struje i gasa više od 70% će izaci iz članstva.

Ljubica

30.09.2022. 07:29

Iskreno mislim da su fondovi EU i onako oskudni, jer sve pare idu na saniranje posledica sankcija Rusiji i financiranje energetike.Srbija mora tražiti partnere za svoje projekte i van EU, jer oni mogu sutra da počnu da blokiraju bilo koga, ko se sa njihovom politikom ne slaže i sa takvima je onda teško poslovati. Mada sam sigurna da većina firmi koja posluje u Srbiji neće otići, jer nisu oni tu ni dosli iz ljubavi i brige prema našoj zemlji, nego zbog povoljnih uslova poslovanja i većeg profita.

Andjelko

30.09.2022. 07:31

Kamo srece da nam nisu nista ni davali sad bi imali svoju industriju i ekonomiju ovako smo u vazalnom odnosu. Sve je sareno a u stvari crno jer svaki cent koji je ulozen u ovu zemlju kostace nas 10 evra. Sve je sarena laza statistika i budalastina. Sad su nas okupirali investitori zapada i moramo da se ponasamo kako narede to je stvarnost.

zora

30.09.2022. 07:33

EU je civilna alijansa Amerike a NATO vojna. Zamislite da smo u ovom momentu clan civilne alijanse. Prosli bismo kao Italija kojoj nisu dali vakcine. EU je uporna u pritiscima na Rusiju da nevidi sopstveno propadanje za racun Amera. Ako budemo s njima bicemo protiv onoga za sta smo se borili u drugom ratu. Ono sto zovemo losom stranom. Netreba nam EU, netreba nam alijansa koja unistava identitet svake drzave, netrebaju nam fasisti koji bi da pokore svet. NE U EU.

Dejan

30.09.2022. 07:46

Tolike godine tapkamo u mestu da i nije steta a sto se tice obnavljanja bolnica i skola taman ono sto su porusili svojim "milosrdnim "bombama!!!

Vasa

30.09.2022. 07:48

Тапкаћемо у месту по питању учлањења у клуб 27, али у сваком случају и поред свих притисака ми напредујемо. Ово и није тако лоше!!!

Denis

30.09.2022. 07:58

Najviše volim tu njihovu priču, oni nama eto daju neke pare za određene projekte. Sve to što su nam dali do sada bar 5-10 puta je manje nego što je šteta koju su nam napravili za vreme NATO agresije na našu zemlju. 2500 ubijenih civila. A bombe sa osiromašenim uranijumom? Ono kad nemaš obraza, i vodiš neki svoj rat a uporno hoćeš da to postane i moj rat.

Kole

30.09.2022. 08:12

Ta eu nam na osnovu ratne štete duguje preko 300 milijardi evra sa kamatama za uranijum i kasetne bombe! Za svakog ubijenog i ranjenog čoveka ili vojnika! Za svu našu nevinu decu! E to treba reći javno i zahtevati isplatu. Pa nam onda neće trebati ta eu, a ni njen fond.

BOGDAN

30.09.2022. 08:25

SVI SU DOSLI I SVI SU PROSLI NEKI SE DUZE ZADRZALI A NEKI KRACE ALI SVI SU OTISLI A MI SRBI JOS SMO TU SVOJI NA SVOJE OSTALI DA CUVAMO I NEGUJEMO ZEMLJU STO JE BOG SRBIMA POKLONIJO TU ZEMLJU OD KOJU MOZEMO DA ZIVIMO I ZOVEMO NASU OTADGBINU .KROZ NASE ZEMLJE PROSLI SU SVE ZAPADNE IMORALNE IMPERIJE OKUPATORI I OSVAJACI KOJE SMO MI SRBI PROTERALI IZ NASE DEDOVINE I DA NISMO BILI ONO I STO JESTE SMO JOS ODAVNO BI NESTALI I NEBI BILI I STO JESMO SRBI Sv.SAVCI NARAVI TVRDOGLAVI NE POBEDIVI I NE POKOREN I TO JE TO.SRBIJE I SRBA BICE U VREME FRANKO-NACISTICKE TVOREVINE TAKOZVANE EU I POSLE RASPADA CETVORTOG NACISTICKOG RAJHA TAKOZVANE EVROPSKE UNIJE GDE SE UDRUZILI NACISTI I ZIDOVI PROTIV SLOVENSKE NARODE I DRZAVE KOJI ONI PLANIRAJU VEKOVE UNAZAD DA OSVOJE I KOLONIZIRAJU I KRAJ BAJKE.

Istina1244

30.09.2022. 08:27

Neka tapkamo u mestu. Bolje nego ucene zapada u nedogled. Svi smo znali sta treba da uradimo za ulazak u EU. Damo Kosovo i Metohiju i lepo se izvinimo za bombardovanje 99'te. To je potpuni poraz i kapitulacija Srbije i srpskog naroda..

Prevodilac

30.09.2022. 08:29

Neko je smislio da ako Srbija zeli pare iz EU treba da uvede sankcije Rusiji. Posledice ovakvog ultimatuma su pogubne pristali mi na sankcije ili ne. U slucaju da pristanemo na sankcije definitivno gubimo svaku mogucnost da uticemo na razvoj dogadjaja u vezi s tzv. Kosovom. Ukoliko ne pristanemo eto nama sankcija. U svakom slucaju gubimo. Pitanje je sta je za nas prihvatljiviji gubitak: pare iz EU ili KiM?

SS

30.09.2022. 08:35

Za pristupanje Srbije EU treba traziti odpriznavanje Kosova jer zemlje koje nemaju jasno definisane granice ne mogu pristupiti EU. Pokrenuti tuzbe protiv zemalja koje su učestvovale u agresiji na Srbiju i podrzale teroriste u juznoj pokrajini KiM.

Sloba

30.09.2022. 08:36

Ne treba obracati paznju na te profasisticke ucene. Secamo se hitlera koji je zadnji put isto to radio. Mi smo samostalna drzava i odluke donosimo sami. Bratsku rusiju cemo podrzavati uvek i zauvek.

Veki

30.09.2022. 08:39

Obicno pomoc iz Ipa fondova dobijaju preduzeca koja su predhogno osnovala razna udruzenja ciji su clanovi drzavljani EU. Taj novac potom ispumpavaju iz Srbije. Tako da Srbija nema nikakvu korist od tih sredstava. Prestanite vise da lazete narod u Srbiji.

Ana

30.09.2022. 08:49

Ово ми личи на оно, или хлеб, или душа. Е, па српски народ се увек опредељивао за душу и тако ће бити и овог пута.

Dhc

30.09.2022. 08:55

Ako nas vec sada tako ucenjuju, kako će se ponašati kada udjemo u tu evropsku uniju. Necemo robovlasnicki zivot, lek za to je evroazijska unija Briks+, Šos, savez za Rusijom itd. Sve je to bolje nego ovo sto zapad trazi.

Voja

30.09.2022. 08:56

Sve smo to vec videli. Jedino nisu bacili atomsku na nas. Oni se pozuvaju na povelju UN na medjunarodno pravo cist fasizam i neokolnijalzam na delu.Te fabrike sto rade kod nas samo tu i mogu da rade i nigde vise. Profitim je bezmalo 100% jer im je sve bukvalno djabe. A ne oni bi da budemo roblje e pa nece moci.

PETAR

30.09.2022. 09:05

MI CEMO TAPKATI U MESTO,A UNIJA CE TAPKATI U NAZAD ZA RAZLIKU OD NAS KOJI BICEMO SRECNI DA I OVAKO ZIVIMO ,ONI CE BITI NESRECNI LOSEG ZIVLJENJA. VUCIC SAMO TREBA DA KUPUJE VREME I CEKAMO OPSTE RASULO VIDIMO KAKO NASI SUSEDI BUGARI SE PREPOLOVILI I SADA IH JE 6,6 MILIONA BEDNIKA U EU A STA CE BITI SA EU VREME CE POKAZATI A DOBROM NEK SE NE NADAJU,A STA CE NAM TAKVA EU

doktor

30.09.2022. 09:53

U medjunarodnim politicko-trgovinskim odnosima ne postoji ucenjivanje kao oblik " saradnje " medju drzavamam ! Koliko nama treba Evropa , toliko i mi trebamo Evropi ! Isto tako znamo, da Rusija ne pita Srbiju sta da radi u nekoj datoj situaciji , nego radi onako kako to odgovara ,u prvom redu, Rusiji i ruskom narodu . Samo i u tom slucaju vazi ono da Rusija moze bez Srbije , ali Srbija bez Rusije ne !!

Milinko

30.09.2022. 10:42

Ako cemo,a necemo,tapkati u mjestu,ali ne treba dozvoliti nikome da nas vuce za usi i usmjetava kao konje ili kamile. Ti isti koji nam "pomazu" skoro svakih 20 godina nam uniste to sto smo stvorili svojim radom. Zahvalicemo takvim prijateljima da nas tako ne "pomazu".. Od takvih "prijatelja " se treba dobro cuvati. Od te moderna "demokratije.

milan lala

30.09.2022. 10:44

Ili cete postovati suverenitet i neutralnost Srbije i prestati sa ucenama i pretnjama ili cete dobiti Ruske vojne baze po Srbiji sa stratskim naporuzanjem. Batina uvek ima dva kraja bahati.

Miroslav

30.09.2022. 11:13

Zaista vise ne razumem zasto se otkacimo EU i njene ucenjivacke politike! Sadasnji ,a i prethodni srpski vrh je izgleda pomesao licne i opste interese i stoji uz EU bez obzira sto nas je ona bombardovala 19999 ,bez obzira sto nas ucenjuje i oduzima na m KOSMET ! Dovoljno smo bogata zemlja da mozemo bez njih! Samo kriminalcima to idgovara... Umesto da se oslonimo na Rusiju i sa njima razvijamo i nasu buducnost kao dokazanim prijateljima i bracom,oslonili smo se na fasisticku ameriku i EU i Englesku!!! Daleko im lepa kuca i njihovi krediti od kojih nemamo nista!

BACKO

30.09.2022. 13:56

Sve su to oni dobro rekli i smislili ! A SRBIJA TREBA DA TUZI NATO I POJEDINE ZEMLJE EU,ZA GRANATIRANJE ,ŠTETU ZA BOMBARDOVANJE I NAPAD NA SUVERENU DRŽAVU 1999 ! PA DA VIDIMO KO JE KOME DUŽAN !

BACKO

30.09.2022. 13:56

Sve su to oni dobro rekli i smislili ! A SRBIJA TREBA DA TUZI NATO I POJEDINE ZEMLJE EU,ZA GRANATIRANJE ,ŠTETU ZA BOMBARDOVANJE I NAPAD NA SUVERENU DRŽAVU 1999 ! PA DA VIDIMO KO JE KOME DUŽAN !

Republikanac

01.10.2022. 10:27

Vučiću ne stavljaj se iznad naroda i narodne volje raspisi referendum pitaj narod za šta je da li je za uvidjenje sankcija Rusiji i da li je za ulazak u EU pa neka narod kaže a ne da ti te pritiske smatras svojim licnim i da tako i delujes i dinosiš odluke i da pričaš narodu kako si to morao da uradiš.Očigledno je da Srbija neće u EU dok ne prizna KiM a to se neće nikada desiti prema tome istupi sam i zamrzni evropski put u koji se toliko kuneš a premda nikoga nisi pitao da li želi i pod tim izgovorom ponižavaš narod i državu koji su po tom pitanju odavno opredeljeni. Da narod hoce u EU ali pod uslovom da tamo idemo ovakvi kakvi jesmo a ne da idemo poniženi i pod diktatom za radi nekih njihovih donacija. Možda bi narod pre ušao u EvroAziski savez šta misliš o toj strategiji ... otome nisi ni razmišljao jer očigledno ti sam nisi za tu opciju ali ubedjen sam da narod u većini jeste više za tu opciju.Razmisli malo ne trči pred rudu i ne umišljaj akote narod izabrao da možeš da radiš sad šta samo ti želiš uskladi se sa voljom naroda.