DRECUN OPET VODI ODBOR ZA KiM: Izborom predsednika i njegovog zamenika konstituisano još jedno radno telo Skupštine Srbije

VN

09. 09. 2022. u 20:40

PREDSEDNIK skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju i ubuduće će biti Milovan Drecun, iz poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve". Za njegovu zamenicu izabrana je Milica Đurđević Stamenkovski, iz poslaničkog kluba Zavetnici - odlučeno je na konstitutivnoj sednici tog odbora.

ДРЕЦУН ОПЕТ ВОДИ ОДБОР ЗА КиМ: Избором председника и његовог заменика конституисано још једно радно тело Скупштине Србије

Milovan Drecun, Foto Tanjug

Drecun je članove odbora zamolio za jedinstvo, izrazivši nadu da će konstruktivno sarađivati po pitanju KiM, ključnom nacionalnom pitanju.

Predstavnici opozicije rekli su da Srbi na KiM žive teško, kritikujući vlast u Beogradu, na šta su poslanici većine istakli da nijedna vlast nije vodila toliko računa o Srbima u pokrajini kao sada, navodeći da Srpska lista ubedljivo dobija poverenje građana u južnoj pokrajini.

Poslanica sa liste "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" Danijela Vujičić, iz Kosovske Mitrovice, rekla ja da su Srbi na KiM jedinstveni, i da nijedna prethodna vlast nije uradila za njih koliko predsednik Srbije Aleksandar Vučić i aktuelna vlast.

Poslanik Dveri Ivan Kostić izrazio je nadu da će se svi članovi odbora okupiti i biti jedinstveni o pitanju KiM, dodajući da će njihov poslanički klub podržati politiku koja se bude vodila u nacionalnom interesu Srbije.

Poslanik "Ujedinjenih" Slaviša Ristić, koji je iz Zubinog Potoka, rekao je da je važno da novi saziv odbora ide u susret događajima i da postoji konstruktivna kritika kako bi se došlo do konsenzusa.

Milica Đurđević Stamenkovski zatražila je od predsednika da se Odbor na nekoj od sledećih sednica izjasni i o presudi Nikoli Nedeljkoviću koji je osuđen na osam meseci zatvora, jer je nosio srpska obeležja na Vidovdan, kao i da se raspravlja o usmenom Sporazumu o ličnim kartama između Beograda i Prištine.

U UTORAK SEDNICA O PREGOVORIMA

PREDSEDNIK Skupštine Vladimir Orlić sazvao je Prvu posebnu sednicu, za utorak, 13. septembar. Jedina tačka dnevnog reda je Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini od 15. juna 2021. godine do 1. septembra 2022. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

NOVINARKA IZ SIRIJE ZA NOVOSTI Amerika, Britanija i EU sprečavaju bilo kakvu pomoć: Muka mi je od Zapada i svega što rade (FOTO)