BEČIĆ PONOVO "KONTROLIŠE" SLUŽBE: Izborom još tri predsednika i njihovih zamenika dosad konstituisano šest, od ukupno 17 radnih tela

M. St.

01. 09. 2022. u 07:00

ZA predsednika skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti juče je izabran Igor Bečić, iz poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", koji je i u prethodnom sazivu obavljao tu funkciju.

БЕЧИЋ ПОНОВО КОНТРОЛИШЕ СЛУЖБЕ: Избором још три председника и њихових заменика досад конституисано шест, од укупно 17 радних тела

Foto M. Anđela

Miloš Jovanović, iz kluba "NADA-NOVI DSS-POKS", ubuduće će biti šef Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, dok je čelno mesto u Odboru za finansije pripalo Veroljubu Arsiću (SNS). Za Arsićevog zamenika izabran je socijalista Dušan Bajatović.

- Kao predsednik odbora, nastojaću da budemo konstruktivni i da u budućem radu imamo dobru saradnju. Nadam se da ćete me svi u tome i podržati - poručio je Bečić, čiji će zamenik biti Vladan Zagrađanin iz grupe "Ivica Dačić - SPS".

Miloš Jovanović, koga će zamenjivati Aleksandar Marković (SNS) već je najavio prve poteze Odbora za odbranu i unutrašnje poslove - iniciraće da se brzo održi zajednička sednica sa Odborom za Kosovo i Metohiju, a zbog aktuelne situacije oko južne srpske pokrajine.

Igor Bečić, Foto Tanjug

U Skupštini Srbije ranije su izabrani vodeći ljudi u tri radna tela, tako da je sada "kompletirano" šest, od ukupno 17 odbora. Predsednica Odbora za ustavna pitanja je Jelena Žarić Kovačević, iz kluba naprednjaka, dok je njen zamenik Pavle Grbović, iz "Ujedinjenih". Šef kluba SNS Milenko Jovanov na čelu je Administrativnog odbora, a zamenjivaće ga Života Starčević, iz JS. Odbor za pravosuđe vodi naprednjak Vladimir Đukanović, a na mestu zamenika je prof. dr Jelena Jerenić, iz "Zeleno-levog kluba".

Prema dogovoru, radno telo za dijasporu i Srbe u regionu trebalo bi da vodi Milica Đurđević Stamenkovski, ispred Zavetnika, dok će na čelu Odbora za KiM, najverovatnije, ostati naprednjak Milovan Drecun. Odbor za evropske integracije trebalo bi da predvodi Elvira Kovač iz SVM.

I ĆUTA ŠEFUJE

OPOZICIJI će, između ostalog, pripasti i Odbor za spoljne poslove, čiji će predsednik biti Borko Stefanović iz SSP, a telo za zaštitu životne sredine predvodiće Aleksandar Jovanović Ćuta, poslanik "Zajedno". Odbor za kulturu i informisanje vodiće Siniša Kovačević, iz Narodne stranke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a