PREMIJER tzv. Kosova Aljbin Kurti poručio je danas da je počela zamena registarskih tablica Republike Srbije kosovskim "RKS" i da će taj proces trajati do 31. oktobra.

Ljubica

01.09.2022. 10:51

Pa kad tako žarko želite da su Srbi deo te zajednice, što ih onda maltretirate ? Zabranjuje te im pravo na veroispovest, skrnavite njihove crkve i na TV prolongirate da je sve srpsko štetno za Kosovo, zbog čega to ? Vratite im njihovu imovinu koju ste oteli, steknite delima njihovo poverenje, pa im se onda obratite, možete i na svom jeziku. Naći će se ko će to prevesti.

Jan

04.09.2022. 07:36

Priznajem, lepo govori srpski. Samo, priznao nam je da Srbi nemaju normalnu slobodu kretanja zbog onih koji su zaostavstina E.Hodze, J.B.Tita... Rekao nam je da svuda na KiM imamo prijatelje i rodbinu i da moramo da se maskiramo ako zelimo da ih posetimo.Covek je lepo nabrojao dosta manastira i mesta sa imenom srpskog korena. Lepo nas upozorava da ce posle njihovog ultimativnog roka prepis na njihove tablice da kosta do 5000€, tako da ce te se osecati kao da vozite Maseratija a ne auto koje se vec godinama vozi po tom terenu. Fino nam obecava da ce njegovi sluzbenici da nam pomognu, evo, pretpostavljam, mozemo i kod njegovih "specijalaca" da se raspitamo, pa covek ih je vec rasporedio oko nas. Es wird bekannt gegeben!