POTREBAN NAM JE HRABAR I POSVEĆEN TIM: Kandidat za premijera Ana Brnabić o novim ministrima i izazovima

S. S. R.

29. 08. 2022. u 08:30

MANDATARKA za sastav nove vlade Ana Brnabić rekla je juče da je Srbiji potreban hrabar, posvećen i efikasan tim i da se nada da će posle razgovora sa koalicionim partnerima, on biti formiran do kraja septembra.

ПОТРЕБАН НАМ ЈЕ ХРАБАР И ПОСВЕЋЕН ТИМ: Кандидат за премијера Ана Брнабић о новим министрима и изазовима

Ana Brnabić treći put predvodiće Vladu Srbije, Foto Tanjug

U tom kontekstu, istakla je da u Vladi vidi sadašnjeg ministra finanija Sinišu Malog i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

- Malog, jer je najbolji ministar finansija u Evropi, i hvala mu na svemu što radi da konrolište budžet - nađe sredstva za sve infrastrukturne projekte. Vučevića, jer ni sa jednim gradonačelnikom i predsednikom opštine nisam bliže sarađivala i zato što je pod njegovim vođstvom Novi Sad postao i omladinska prestonica Evrope i evropska prestonica kulture. On će u vladu uneti efikasnost i novu snagu - najavila je ona, ali ne otkrivajući na kojim će mestima biti.

Nije želela ni da kaže koji će resor imati predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, koji će, prema najavama šefa države Aleksandra Vučića, biti zamenik premijera, ministar i koordinator za službe bezbednosti.

- Neće biti kompromisa oko kvaliteta i efikasnosti Vlade. Idu teška vremena, idemo iz jedne u još veću krizu, a Srbija nastavlja da ide napred. Želim da imamo kontinuirani rast plata i penzija, da privreda postane sve konkurentnija - rekla je Brnabićeva.

Ona je naglasila da joj je velika čast što je ponovo predložena za mandatara i da su joj prijale pohvale predsednika Vučića.

U konkurenciji za to mesto bio je i Vučević, ali je Vučić prelomio da ona dobije treći mandat.

- To je bila teška odluka. Presudilo je što je kriza tolika, da je važno upravljanje vladom i da bi Milošu Vučeviću možda trebalo malo vremena da se nekako saživi sa tim... Takav dogovor je pokazao da u Srpskoj naprednoj stranci nema podela, podmetanja, razočaranja. Mi smo tim - navela je Brnabićeva, koja će treći put predvoditi srpsku vladu.

Foto Tanjug

NEDIMOVIĆ NAPUŠTA RESOR?

MINISTAR poljoprivrede Branislav Nedimović, kako saznaju "Novosti", izrazio je želju da ne bude u novoj vladi, iako predsednik Vučić veoma ceni njegov rad. Prema našim informacijama, odlazeći potpredsednik Vlade voljan je da nastavi stranački rad na terenu, prvenstveno u svom Sremu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)