VUČIĆ ODBIO SKANDALOZAN ZAHTEV ZAPADNIH VOJNIH ATAŠEA: Hteli u inspekciju naših kasarni u Novom Pazaru i Raški!

Novosti online

28. 08. 2022. u 12:28

PREDSEDNIK Srbije i vrhovni komandant naših oružanih snaga Aleksandar Vučić odbio je zahtev nekoliko zapadnih država koje su nameravale da pošalju svoje vojne atašee u inspekciju oružja, oruđa i brojnog stanja u kasarnama u Novom Pazaru i Raški - saznaju "Novosti".

ВУЧИЋ ОДБИО СКАНДАЛОЗАН ЗАХТЕВ ЗАПАДНИХ ВОЈНИХ АТАШЕА: Хтели у инспекцију наших касарни у Новом Пазару и Рашки!

Foto: Novosti

Kako prenose naši izvori bliski Generalštabu, Vučić je ovu nečuvenu nameru zapadnih sila odbio obrazloženjem da je Srbija nezavisna, samostalna, vojno neutralna država, koja je jedino vlasna da se stara o svojoj vojsci i da vodi računa o njoj i da joj nije potreban niko sa strane, ma ko to bio, da vrši uvid u njene borbene sisteme i jedinice.

Da je ova informacija tačna "Novostima" je potvrđeno i u Ministarstvu odbrane.

Nema sumnje da je želja zapadnih vojnih atašea "da vršljaju" po srpskim kasarnama u Novom Pazaru i Raški skopčana sa razumljivom pripravnošću naše vojske koja se sprovodi u tom rejonu, s obzirom na ratne bubnjeve u koje već mesecima udara vlast u Prištini, otvoreno preteći našem stanovništvu na severu Kosova i Metohije, uz neskrivenu pomoć pojedinih država koje su i tražile od Vučića da omogući uvid u borbeno stanje jedinica smeštenih u Raškoj oblasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (31)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)