VULIN: Biće da je licemerje dijagnoza Bilčikovog selektivnog vida

Novosti online

23. 08. 2022. u 16:45

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin komentarisao je navode izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimira Bilčika, koji je aludirao na njega, rekavši da član Vlade Srbije tokom zvanične posete Moskvi šalje "antievropske" poruke, Evropa to primeti, te da Srbija treba da se uskladi sa politikom EU po pitanju sankcija Rusiji.

ВУЛИН: Биће да је лицемерје дијагноза Билчиковог селективног вида

Foto: Tanjug

- Ne znam šta Bilčik vidi u mojoj poseti Moskvi, ali znam da ništa nije video u  poseti ministra Mađarske Sijarta, premijera Austrije Nehamera, a da još manje vidi i čuje razgovore predsednika Makrona sa predsednikom Putinom. Gospodin Bilčik nije primetio ni posete saudijskih zvaničnika, pa ni razgovor šeika Bin Zajeda sa predsednikom Putinom. Biće da je licemerje dijagnoza Bilčikovog selektivnog vida. Ja u Moskvi govorim i mislim isto što govorim i mislim i u Beogradu, i u Briselu, i od prava da branim svoja uverenja i istinu o Srbiji, ali i Srbima i srpskom svetu, neću odustati, bez obzira na političku i ličnu cenu koju plaćam i koju ću platiti. Rusija nije od Srbije tražila ni da prizna lažnu državu Kosovo, ni da se odrekne Republike Srpske, a ni da Srbija bilo kome uvede sankcije i da njene sukobe prihvatimo kao svoje. A, to se za Evropsku uniju teško može reći. Nisu moje poruke antievropske, antievropske su poruke u kojima se od Srbije traži da u zamenu za približavanje članstvu u EU odustane od gonjenja ratnih zločinaca, ubica srpske dece, prizna lažnu državu Kosovo i uvede sankcije Ruskoj Federaciji, kroz istoriju često jedine dosledne saveznice Srbije - rekao je Vulin i dodao:

- Ne mogu ja da uradim protiv Evropske unije onoliko koliko politika Evropske unije prema Srbiji radi protiv Evropske unije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (9)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada