ALBANCI RUŠE ISTINU O "ŽUTOJ KUĆI": Tirana dostavila Savetu Evrope svoju rezoluciju kojom žele da ponište izveštaj Dika Martija

Novosti online

13. 08. 2022. u 10:00

TIRANA ne odustaje od pokušaja da stavi van snage izveštaj Dika Martija usvojen u Savetu Evrope, koji je razotkrio da su lideri terorističke OVK činili monstruozne zločine i trgovali organima ubijenih Srba.

АЛБАНЦИ РУШЕ ИСТИНУ О ЖУТОЈ КУЋИ: Тирана доставила Савету Европе своју резолуцију којом желе да пониште извештај Дика Мартија

Foto Tanjug

Naime, Stalna misija Albanije dostavila je svim državama članicama SE i zemljama-posmatračima Rezoluciju o neosnovanosti tvrdnji o nezakonitoj trgovini ljudskim organima na Kosovu i u Albaniji, usvojenu u albanskom parlamentu 21. jula.

U propratnoj noti posebno se izdvajaju delovi rezolucije koji sadrže tvrdnju o tome da navodi iz izveštaja Dika Martija, ni nakon deset godina istrage, nisu dokazani, niti su zasnovani na činjenicama. Takođe se upućuje poziv Parlamentarnoj skupštini SE da sačini novi izveštaj u kojem će preispitati navode o nezakonitoj trgovini ljudskim organima u Albaniji i na Kosovu.

Foto: Arhiva VN

Ivica Dačić, koji je u prethodnom skupštinskom sazivu predvodio delegaciju Srbije u PSSE, ponovio je, za "Novosti", da su ovi pokušaji Albanije jalovi, jer se nikada nije desilo da ova organizacija revidira rezolucije koje su ranije donete, pa neće ni sada.

- To su ti bezuspešni pokušaji da se ospore teške optužbe za trgovinu organima, zbog čega je formiran i Specijalizovani sud u Hagu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

DRAMA KOD LOZNICE: Rade ubio vuka od 36 kilograma - na samo 500 metara od sela (FOTO)