TIRANA SKRIVA ZLOČINE OVK: Skupština Albanije usvojila nacrt rezolucije kojom pokušava da ospori izveštaj Dika Martija o trgovini organima

Novosti online

22. 07. 2022. u 00:40

SKUPŠTINA Albanije izglasala je večeras kasno nacrt rezolucije kojom se pokušava osporavanje dokaza o ilegalnoj trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji i Albaniji.

ТИРАНА СКРИВА ЗЛОЧИНЕ ОВК: Скупштина Албаније усвојила нацрт резолуције којом покушава да оспори извештај Дика Мартија о трговини органима

Foto arhiva

Rezolucija je usvojena sa 125 glasova "za", prenosi "Albanijan post".

Nacrt rezolucije je podnela Socijalistička partija a tiče se izveštaja Dika Martija o zločinima bivših pripadnika takozvane OVK.

Rezolucija će u septembru biti dostavljena Savetu Evrope, od kojeg se traži da se distancira od, kako se navodi, "nedokazanih optužbi međunarodnih istraga" jer 11 godina od sastavljanja izveštaja, "tvrdnje nisu dokazane".

Od Parlamentarne skupštine Saveta Evrope se ovim dokumentom traži da sačini naknadni izveštaj i razmotri rezoluciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ORLIĆ STANKOVIĆU: LJubav se ne kupuje, tačno, ali: to za toalet-papir ne važi