MALI ODGOVORIO NIKEZIĆU: "Kada dovedete zemlju na rub bankrota, onda vas boli svaki uspeh Srbije"

Novosti online

10. 07. 2022. u 12:07

MINISTAR finansija i potpredsednik Srpske napredne stranke Siniša Mali reagovao je danas na saopštenje Dušana Nikezića iz Stranke slobode i pravde koje se tiče izvoza iz Republike Srbije u NR Kinu.

МАЛИ ОДГОВОРИО НИКЕЗИЋУ: Када доведете земљу на руб банкрота, онда вас боли сваки успех Србије

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Zanimljivo je opažanje Dušana Nikezića, inače portparola Dragana Đilasa, da Srbija nema nikakve koristi od povećanog izvoza u NR Kinu. Da li to znači da za naše građane nije korisno to što smo, zahvaljujući kineskim investicijama, spasili na desetine hiljada radnih mesta? Što smo tim ljudima obezbedili sigurne i veće plate? Što lokalne samouprave na taj način ubiraju prihode od poreza i doprinosa? Upravo smo zahvaljujući tim kineskim investicijama povećali izvoz, a te kineske investicije omogućavaju našim važnim preduzećima da žive, radnicima da primaju platu. Naša privreda se razvila, imamo šta da izvezemo, a to je upravo posledica pametne politike predsednika Aleksandra Vučića - rekao je Siniša Mali.

On je dodao da će upravo Ugovor o slobodnoj trgovini doprineti diversifikaciji izvoza u  NR Kinu.

- Kao što sam već napomenuo, upravo će nam taj ugovor omogućiti i da razne druge industrije izvoze u NR Kinu, tu su i prehrambena industrija, naši vinari, zatim industrija usluga, svi oni će imati na raspolaganju to veliko tržište kome će ponuditi svoje robe i usluge. Zato nam je važno da napravimo najbolji mogući ugovor po našu zemlju. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće da naša dva predsednika nemaju razvijene bliske i prijateljske odnose. Zahvaljujući tome, možemo da razvijamo i našu ekonomsku saradnju - istakao je ministar finansija.

On je zaključio da Dušana Nikezića i Dragana Đilasa mnogo bole dobri odnosi Srbije i Kine, jer se svaki put iznova javljaju čim naše dve zemlje na neki način dodatno učvrste odnose i naprave neki novi uspeh.

- Kada dovedete zemlju na rub bankrota, jer ste sav novac stavljali u sopstvene džepove, kao što je to radio Dragan Đilas, onda vas boli svaki uspeh Srbije i kritikujete sve što je dobro po građane, po svaku cenu. Ali, narod sve vidi i uvek daje poslednju reč. Zato mi i radimo sve kako bi upravo naš narod, koji nas je izabrao, živeo što bolje - zaključio je ministar Mali.

BONUS GALERIJA: Ovako će izgledati nova zgrada Beogradske filharmonije

BONUS VIDEO: VUČIĆ SE OBRATIO NAJBOLjIM STUDENTIMA - Država mora da računa na vas

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)