SNAŽENJE ODNOSA I JAČANJE SARADNJE: Ministar Udovičić sa premijerom Sao Tome i Prinsipe

Novosti online

07. 07. 2022. u 12:00

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se sa predsednikom Vlade Demokratske Republike Sao Tome i Prinsipe Žoržom Bom Žezusom koji predvodi delegaciju ove države koja je u poseti našoj zemlji povodom obeležavanja 45. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa naših dveju zemalja.

СНАЖЕЊЕ ОДНОСА И ЈАЧАЊЕ САРАДЊЕ: Министар Удовичић са премијером Сао Томе и Принсипе

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Ministar Udovičić razgovarao je sa premijerom Žezusom o različitim vidovima saradnje u oblastima omladine i sporta, koji mogu dodatno osnažiti prijateljske bilateralne odnose dveju zemalja.

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Tokom sastanka ministar Udovičić i premijer Žezus izrazili su obostranu spremnost da u budućnosti ojačaju saradnju kroz razmenu znanja i iskustava sportista i sportskih stručnjaka, razvijanje sportskog turizma i mogućnosti saradnje u omladinskom sektoru.

Premijer Žezus je izrazio zahvalnost ministru Udovičiću koji je uputio poziv sportistima iz njegove zemlje da se za najveća takmičenja pripremaju u Srbiji, a mlade da posete našu zemlju i da se povežu sa svojim vršnjacima iz Srbije.

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Ministar Udovičić i predsednik Vlade Sao Tome i Prinsipe Žorž Bom Žezus izrazili su uverenje da će dve zemlje, koje vezuje višedecenijsko prijateljstvo, biti u prilici da intenziviraju saradnju kroz formalizaciju odnosa u oblastima omladine i sporta.

BONUS VIDEO: SELAKOVIĆ I SIJARTO U SUBOTICI: Srbija i Mađarska potpisale sporazum o graničnoj kontroli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ČUVAR TAJVANSKOG NEBA: Tien-Kung 3 - domet 200 km, uništava više ciljeva odjednom