СЕЛАКОВИЋ С ПРЕМИЈЕРОМ САО ТОМЕ И ПРИНЦИПЕ: Потписан Споразум о укидању виза на дипломатске и службене пасоше

Танјуг

06. 07. 2022. у 21:37

МИНИСТАР спољних послова Никола Селаковић вечерас је у сусрету с председником Владе Сао Томе и Принципе Жоржом Бом Жесусом и министарком спољних Едитом Тен Жуом констатовао да су две земље успоставиле блиске и пријатељске односе још у доба СФРЈ, те поручио да је Србија опредељена да негује и јача укупне односе са том земљом.

СЕЛАКОВИЋ С ПРЕМИЈЕРОМ САО ТОМЕ И ПРИНЦИПЕ: Потписан Споразум о укидању виза на дипломатске и службене пасоше

Фото Танјуг

Министар је указао да бољој међусобној сарадњи и разумевању свакако доприносе интензивиран политички дијалог и редовни сусрети на високом нивоу, али и да је потребно успоставити праксу одржавања политичких консултација између министарстава спољних послова.

Шеф српске дипломатије је навео да за даљи развој сарадње важан елемент представља и јачање уговорно-правне основе, те је у том смислу изразио задовољство што је са министарком Тен Жуом потписао Споразум о укидању виза на дипломатске и службене пасоше.

Селаковић је захвалио на принципијелној подршци Сао Томе и Принсипеа суверенитету и територијалном интегритету Србије, уједно, изразивши уверење да ће ова пријатељска земља задржати такав став, али и очекивање да ће наша земља моћи да рачуна на њену подршку у међународним форумима.

Селаковић је казао да је потребно радити и на јачању економске сарадње, нагласивши да потенцијала има у бројним областима.

Саговорници су разговарали и о унапређењу просветне и спортске сарадње, а Селаковић је нарочито говорио о програму стипендирања страних студената „Свет у Србији“, поручивши да је повећан број стипендија за студенте из ове земље, који су добродошли да студирају на универзитетима у Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ШТА КАЖЕ ЗАКОН: Сме ли се возити у папучама и штиклама - међу возачима постоји велика заблуда везана за ову тему