EP USVOJIO REZOLUCIJU O LAŽNOJ DRŽAVI: Žale i zbog činjenice da neke države nisu priznale jednostranu nezavisnost

Novosti online

06. 07. 2022. u 13:23

EVROPSKI parlament usvojio je danas, sa 469 glasova "za", 96 glasova "protiv" i 72 uzdržana, izveštaj evroposlanice Viole fon Kramon o tzv. Kosovu.

ЕП УСВОЈИО РЕЗОЛУЦИЈУ О ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ: Жале и због чињенице да неке државе нису признале једнострану независност

Foto AP

Kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, Evropski parlament ponavlja važnost "konstruktivnog angažovanja" obe strane na postizanju pravnoobavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa i podseća na neophodnost primene svih do sada postignutih sporazuma u dijalogu, uključujući i formiranje ZSO.

Usvojenim izveštajem, koji je tako dobio formu ovogodišnje Rezolucije Evropskog parlamenta o tzv. Kosovu, ponavlja se poziv EU da usvoji odluku o bezviznom režimu za građane KiM.

Ponovo se izražava i žaljenje zbog činjenice da pet država članica EU još nije priznalo jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova i one se ponovo pozivaju da to učine.

Evropski parlament usvojenim dokumentom u potpunosti podržava zahtev Prištine za prijem u Savetu Evrope, primaju k znanju nameru tzv. Kosova da podnese zahtev za članstvo u Evropskoj uniji u toku ove godine, ali i upozorava da za Prištinu "ne postoji brza procedura" i da je normalizacija odnosa sa Srbijom neophodna da bi tzv. Kosovo napredovalo u evrointegracijama.

Evroparlamentarci izražavaju žaljenje zbog odluke Prištine da onemogući glasanje na teritoriji KiM na srpskim izborima održanim 3. aprila.

Lažna država Kosovo je pohvaljena od strane Evropskog parlamenta zbog usklađivanja sa pozicijama EU i sankcijama protiv Rusije.

BONUS VIDEO: PRIMER DOBRE SARADNJE SA EU: Svilajnac posetilo 20 ambasadora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

SRBI SU ZA BALKAN RATOVALI! Bezočne laži Slavoja Žižeka - dobro znamo šta je Balkan!