SPECIJALNI predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas je nova situacija u odnosima Beograda i Prištine promenila i planove njegove posete.

Kriza

30.06.2022. 14:27

Nije Pristina izazvala krizu nego bezobrazluk, pohlepa I osionost EU, i Anglosaksonaca. Kao sto ne fermate Briselske sporazume, ciji ste garant, niste fermali ni Minske, ciji ste takodje garant. Za vas su sporazumi paravan da radite sta vam se cefne ili ko vas vise plati.

Ljubica

30.06.2022. 15:34

Pa što im dozvoljavate da rade šta hoće, umesto da ih navodite na dijalog Englezi i Nemci ih još podržavaju i iniciraju njihove sekapade i bezobrazluk.Posle se svi pravite da ste iznenadjeni, bez bilo kakve reakcije ili kritike na njihov račun. Pitam se samo kako posle mislite takve kao što su Kurti i Zelenski obuzdati, jer kad se takvi naviknu teško im je tu drskost posle iskoreniti.

Branka Met

30.06.2022. 17:50

Zašto gdin Lajčak dozvoljavate da se ne poštuju međunarodni sporazumi? Zašto ste gubili vreme i Srba i Kosovskih Albanaca i konačno vreme službenika EU, ako nise planirali ispunjenje obaveza iz tih ugovora? Niste li tako pogazili međenarodno pravo? Čemu pregovarati, zašto potpisivati ugovore koji nemaju nikakav značaj? Priznajte, konačno, sa sve ovo radite kako bi iscrpili Srbiju i tako je privolili da prihvati sve ono što ste davno zacrtali. Niste vi nikakvi medijatori u ovim pregovorima. Vi čvrsto zastupate stavove Prištine, bolje rečeno - vi im namećete kako da se ponašaju prema Srbiji. Davno je ta knjiga pročitana!