NOVOIZABRANI izvestilac za strategiju proširenja Evropske unije, hrvatski evroposlanik Tonino Picula, govoreći o potencijalnim novim članicama i tražeći da se ubrza integracija zemalja koje pokazuju stratešku orijentaciju i predanost reformama, uspeo je da, u svom nacrtu predloga, "diskretno" zaobiđe Srbiju.

Komentari (9)

Lajoš

28.06.2022. 09:44

Srbijo ne zanosi se ,hrvatski političari po zadatku bez izuzetaka ,nesmeju i neće nikad ništa pozitivno reći o Srbiji. A ako nešto i procuri kroz zube u nekom kontekstu biti će to licemerno. Pitanje je pravo,tko to bira u evropskim institucijama na ovakve funkcije mrzitelje i osvjedočene neprijatelje Srbije,kad se njihovi stavovi unapred poznati.

Ljubica

28.06.2022. 09:57

Srećna sam kad taj čovek ne pominje Srbiju, jer do sada je to radio samo u negativnom kontekstu. Teško Srbiji, ako od ovakvih bude pomoć očekivala.Neka hvala.

Pera

28.06.2022. 11:16

Мислим да претерујете, Пицула је ипак само Хрват, дакле небитан играч у ЕУ. Он ће само спроводити политику битних земаља чланица ЕУ, а то што нас није поменуо треба тражити у неувођењу (за нас у овом тренутку штетних) санкција Русији, на чему инсистирају све водеће земље ЕУ

Pobesneli Laloš

28.06.2022. 12:12

Ako je bilo kom Hrvatu u Vojvodini ugroženo bilo šta po nacionalnoj posnovi neka mi se javi. Ja ću stati u njegovu odbranu, a sve te pšriče o navodnoj zapostavljenosti su zle političke igrarije ovih koji nas opet pokušavaju zavaditi i pored svih muka koje smo imali. Pa i Hrvatski dom u Petrovaradinu, kuću Bana Jelačića, je renovirao ovaj narod.

Boris

28.06.2022. 14:38

On to radi kad nema ko da mu javno odgovori da nikakve agresije od strane Srbije na Hrvatsku nije bilo nikakvog domovinskog rata nije bilo vec je bilo nelegalne secesije SR Hrvatske iz Jugoslavija niti joj je dozvoljavao ustav iz 1974.g. niti ZAVNOH niti AVNOJ da se odcepi iz Jugoslavije .Bijo je gradjanski rat dvaju konstitutivnih drzavotvornih naroda .