VUČIĆ JASNO PORUČIO HRVATSKIM NOVINARIMA: Ni Milanović, ni Plenković neće voditi politiku Srbije! Srbija ima jednu stolicu, a to je srpska

Tanjug

23. 06. 2022. u 09:29

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na pitanje medija iz regiona da li očekuje kritike na Samitu EU - Zapadni Balkan u Briselu zbog neuvođenja sankcija Rusiji, da ima spreman odgovor na te kritike i poručio da Srbija sedi na svojoj stolici.

ВУЧИЋ ЈАСНО ПОРУЧИО ХРВАТСКИМ НОВИНАРИМА: Ни Милановић, ни Пленковић неће водити политику Србије! Србија има једну столицу, а то је српска

Printscreen

- Očekivao ili ne očekivao, dobiće odgovor - rekao je Vučić, na pitanje novinara iz Hrvatske koji ga je pitao kako gleda na to što su premijer i predsednik Hrvatske izjavili ranije da Srbija više ne može sedeti na dve stolice.

- Srbija sedi na svojoj stolici i nisu vaš premijer i vaš predsednik oni koji će da vode politiku Srbije, već građani Srbije preko svog rukovodstva. Ali im čestitam na tome što bi mnogo želeli da vode politiku Srbije. To pokazuje kakav je značaj Srbije i želim im sve najbolje.

Na pitanje da prokomentariše to što je nemački kancelar Olaf Šolc rekao ranije da očekuje da Srbija prizna Kosovo, Vučić je kratko odgovorio:

- I ja sam njemu rekao da mi to ne očekujemo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju