HRVATI PRETE VUČIĆU: "Igra je završena, a njegovi dani okončani"

Novosti onlajn

15. 06. 2022. u 16:30

HRVATSKI mediji nastavljaju beskrupuloznu kampanju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

ХРВАТИ ПРЕТЕ ВУЧИЋУ: Игра је завршена, а његови дани окончани

FOTO: TAN‌JUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr

Hrvatski "Večernji list" je objavio kolumnu izvesnog Denisa Romca pod naslovom: "Vučiću je jasno, igra je završena a njegovi dani okončani".

"Pozicija Srbije, zemlje koja želi ostati balkanski partner Rusije i istovremeno održavati bliske odnose sa Zapadom, ako želi napredovati na putu u EU, jednostavno je neodrživa", navodi autor kolumne. 

Foto: Printskrin/www.vecernji.hr

Sve vreme stvara se iluzija da se Srbija mora odlučiti između Istoka i Zapada, iako takav izbor zapravo ne postoji, tvrdi autor teksta i dodaje: 

- Ipak je sve to samo još jedan Vučićev pokušaj da u ovoj igri s visokim ulozima izvrši dodatan pritisak na Zapad da na kraju igre ne ostane praznih ruku. Premda će i dalje odugovlačiti koliko god to bude mogao, i Vučiću je jasno da je igra završena - stoji u kolumni.

U negativno intoniranom tekstu prepunom insinuacija kako se Vučić u stvari radovao otkazivanju posete Sergeja Lavrova Beogradu i "da je planski obilazio Ukrajince koji su sklonište pronašli u Srbiji, poručujući im da se osećaju kao kod kuće i da je Srbija spremna da pomogne i drugim njihovim sunarodnicima kojima je potrebna pomoć", autor kolumne konstatuje da "Naravno da Vučić nije glup"...

Ovo je još jedan napad u nizu na predsednika Srbije, u kom se istovremeno može videti i i njihovo ogromno uvažavanje i strah od Srbije, ali pre svega od predsednika Vučića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (17)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna