MINISTAR VULIN O VAŽNOSTI POSETE ŠALENBERGA: Austrija, kao i mi, ne podleže histeriji

Novosti online

13. 06. 2022. u 11:01

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prokomentarisao je dolazak ministra inostranih poslova Austrije Aleksandra Šalenberga kao veoma važan i vredan za Srbiju.

МИНИСТАР ВУЛИН О ВАЖНОСТИ ПОСЕТЕ ШАЛЕНБЕРГА: Аустрија, као и ми, не подлеже хистерији

Foto: MUP

- Nadam da će ova poseta doneti nešto dobro, da će potvrditi važnost i vrednost Srbije u svetu u kome živimo, ali Srbije koja vodi samostalnu politiku - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, gostujući u jutarnjem programu televizije Pink, upitan šta očekuje od posete austrijskog ministra spoljnih poslova Šalenberga Srbiji.

-Austrija ima malo drugačiji stav od ostatka Evropske unije koji poštujem. Možda zbog blizine Zapadnog Balkana, Austrija bolje razume koliko bi bilo važno za EU da Balkan postane deo Unije. U ovom trenutku ja duboko verujem da mi trebamo više Evropi nego Evropa nama. On dolazi sa jednim drugačijim stavom, ja to pozdravljam, rekao je ministar Vulin.

Podsetio je da je predsednik Vlade Austrije Nehamer bio prvi zapadni državnik koji je otišao kod Putina i koji se sa Putinom čuo nekoliko puta telefonom.

Austrija, kao i naš predsednik, čuva svoju privredu i ne podleže histeriji

- Austrija nije uvela nikakve sankcije kada su u pitanju gas i slične stvari. Oni znaju šta to znači za njihovu privredu i ne pada im na pamet da žrtvuju svoju privredu nečijoj histeriji. Baš ono što radi i predsednik Vučić, koji je sačuvao našu privredu i našu zemlju od antiruske histerije i posledica antiruske histerije. A bez izuzetka, svaka antiruska histerija na kraju je uvek i antisrpska. Ja se nadam da će i ova poseta doneti nešto dobro, da će potvrditi važnost i vrednost Srbije u svetu u kome mi živimo, ali Srbije koja vodi samostalnu politiku. Da ne vodimo samostalnu politiku ni dobro ni zlo nam ne bi došlo. Bili bismo tu gde jesmo, drugi bi odlučivali, i onda bi nam više zla došlo nego dobrog, to je sigurno - zaključuje Vulin.

- Predsednik Vučić nije čovek koji se inati, ali jeste čovek koji čvrsto drži do svojih uverenja i principa. Jedan od razloga zašto je on toliko neobičan u svetu evropskih lidera jeste zato što on ima uverenja. On je čovek koji ima uverenja i koji drži do njih. Ogromna većina ostalih u Evropi nema nikakva uverenja, ne veruju ni u šta. Nemaju ni politički stav, ni uverenja, ni princip, šta će biti sutra ne zanima ih, samo da prođe još jedan dan. A Aleksandar Vučić je čovek koji ima čvrsta uverenja, lična, politička, ideološka, nacionalna, i drži do njih, i to ga razlikuje od drugih - poručio je ministar Vulin.

BONUS VIDEO:

MINISTAR VULIN U BIJELjINI: Neutralnost je naš put

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije