"OVO JE UZNEMIRUJUĆA AKCIJA" Lavrov: Slično licemerje videli smo i za vreme bombardovanja Jugoslavije

Novosti onlajn

06. 06. 2022. u 12:50

- Desilo se nešto nezamislivo, ovo je uznemirujuća akcija- - reči su kojima je Sergej Lavrov započeo konferenciju, komentarišući zabranu preleta njegovog aviona od strane Crne Gore, Severne Makedonije i Bugarske.

ОВО ЈЕ УЗНЕМИРУЈУЋА АКЦИЈА Лавров: Слично лицемерје видели смо и за време бомбардовања Југославије

Foto: I. Marinković

- Suverena zemlja lišena je prava da vodi svoju spoljnu politiku. To je demonstracija koliko daleko NATO i EU mogu da idu u korišćenju najgrubljih sredstava i uticaja protiv onih koji se vode nacionalnim interesima i nisu spremni da žrtvuju svoje dostojanstvo radi ovih pravila koje zapad nameće. Poseta ministra Rusije se na Zapadu doživljava kao pretnja velikih razmera -  rekao je Lavrov i dodao je da je sve što se desilo cinizam i licemerje Zapada.

Ovim postupkom Zapad jasno stavlja do znanja Rusiji da će nastaviti da vrši pritisak na Moskvu, ne prezajući ni od kakvih sredstava, istakao je Lavrov.

Lavrov je rekao da ga cinizam Zapada ne čudi i da jasno stavlja do znanja da će pritiskati ne libeći se ni najnižih sredstava.

- Slično licemerje smo videli i ranije, u vreme bombardovanja Jugoslavije - naveo je Lavrov.

Lavrov je rekao da niko neće moći da sruši odnose koje Rusija ima sa Srbijom i pozvao ministara spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković da poseti njihovu zemlju.

- U svakom slučaju, naši kontakti ne nestaju. Pozvali smo Selakovića da u najskorije vreme poseti Rusiju. Nadamo se da avion kojim on bude leteo neće biti izložen još jednom sramotnom kažnjavanju od Brisela koji je izgubio svaku pristojnost - naveo je on.

- EU želi da napravi projekat koji će nositi naziv "zatvoreni Balkan" - rekao je Lavrov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere