LAVROV: Cenimo hrabar stav Srbije i lično predsednika Vučića da se neće baviti antiruskom delatnošću

Novosti online

06. 06. 2022. u 12:28

SERGEJ Lavrov, ministar spoljnih poslova Rusije, obraća se javnosti iz Moskve, nakon što je ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko obavestio predsednika Srbije Aleksandra Vučića o otkazivanju njegove posete našoj zemlji.

ЛАВРОВ: Ценимо храбар став Србије и лично председника Вучића да се неће бавити антируском делатношћу

Foto: D. Milovanović

- Cenimo hrabar stav koji zauzima Srbija i lično predsednik Vučić, koji ističe da se neće baviti antiruskom delatnošću, ali Evropskoj uniji je želja da svi kandidati preuzmu obaveze rusofobskog karaktera.

Lavrov na samom početku konferencije komentarišući zabranu preleta od strane Crne Gore, Severne Makedonije i Bugarske rekao:

- Ovo je uznemirujuća akcija. Suverena zemlja lišena je prava da vodi svoju spoljnu politiku. To je demonstracija koliko daleko NATO i EU mogu da idu u korišćenju najgrubljih sredstava i uticaja protiv onih koji se vode nacionalnim interesima i nisu spremni da žrtvuju svoje dostojanstvo radi ovih pravila koje zapad nameće. Poseta ministra Rusije se na Zapadu doživljava kao pretnja velikih razmera -  rekao je Lavrov i dodao je da je sve što se desilo cinizam i licemerje Zapada.

Celu konferenciju pratite OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada