PARASTOS ZA DIMITRIJA: Osamnaest godina od ubistva učenika iz Gračanice

D. Z.

05. 06. 2022. u 20:10

POVODOM osamnaestoodišnjice ubistva Dimitrija Popovića tada sedamnaestogodišnjeg učenika srednje Medicinske škole u Gračanici, danas je na gračaničkom groblju služen parastos, dok su se porodica i prijatelji dečaka koji je ubijen dok je sa svojim drugovima čekao red ispred kioska brze hrane, okupili i ispred kapele u centru Gračanice sagrađene kao spomen na njega.

ПАРАСТОС ЗА ДИМИТРИЈА: Осамнаест година од убиства ученика из Грачанице

Foto: D.Z.

Na Dimitrija i njegove drugare, 5 juna 2004 godine koji su se u večernjim satima nalazili ispred kisoka brze hrane pucano je iz vozila u pokretu.

Dimitrije je pogođen u glavu, u predelu potiljka i odmah je podlegao povredama.Za njegovo ubistvo optuženi su tada takođe maloletni Albanci iz Prištine, Albert Krasnići i Labinot Gaši. Gaši je oslobođen, a Krasnići je osuđen na šest godina zatvora.

Inače, osim parastosa na groblju i pomena u centru u Gračanici se održava i memorijalni turnir "Igrajmo za budućnost, pamtimo Dimitrija" koji je počeo 1. juna i završava se na dan njegovog ubistva.

Pre nekoliko godina ustanovljena je i likovna nagrada koja nosi ime ubijenog mladića a dodeljuje se u okviru manifestacije Vidovdanske svečanosti.

BONUS VIDEO:

"ZNAM DA NAS DAMJAN GLEDA SA NEBA": Kod Trstenika počeo Prvi Memorijalni turnir posvećen malom borcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!