OBIJENA KUĆA DRAGOLJUBA IZ GRAČANICE: Novi napad na Srbe, oglasila se kancelarija za KiM

D.Zečević

08. 05. 2022. u 18:51

OBIJANjEM i pljačkom kuće Dragoljuba Stevića iz Gračanice ovoj porodici direktno je ugrožena egzistencija.

ОБИЈЕНА КУЋА ДРАГОЉУБА ИЗ ГРАЧАНИЦЕ: Нови напад на Србе, огласила се канцеларија за КиМ

Foto: M.labudović

Iz kuće je ukraden novac koji je ovaj domaćin čuvao za lečenje, a nestale su i druge vredne stvari. Ovo je drugi put da se porodica Stević našla na meti lopova, a ovo je još jedan u nizu incidenata koji ukazuje na težak položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, sa ciljem da se Srbi onespokoje, zastraše i oteraju sa svojih vekovnih ognjišta.

Ovo je između ostalog saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju povodom sinoćnje pljačke kuće Dragoljuba Stevića u Gračanici.

Pljačka u kojoj su ukradeni novac i zlato u vrednosti blizu hiljadu evra dogodila se sinoć oko 22.00 sata kada su Stevići bili u komšiluku, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju uporno apeluje na predstavnike međunarodnih organizacija koji su zaduženi za bezbednost Srba u južnoj srpskoj pokrajini na ugroženost srpske zajednice na Kosmetu i kako dodaju, nastaviće i dalje da insistiraju da se svaki ovakav slučaj rasvetli i počinioci privedu pravdi.

- Beograd vodi odgovornu i konstruktivnu politiku, a Srbi na KiM odlučni su da ostanu i opstanu na svojim ognjištima i nikakve provokacije sa albanske strane neće uticati da se izazove neprimerena reakcija našeg naroda. To treba da shvate i političari u Prištini i da konačno počnu da komuniciraju jezikom verske i nacionalne tolerancije,jer dosadašnjom antisrpskom retorikom samo stvaraju tenzije na terenu - zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

BONUS VIDEO - BIJU RAFALI, PSUJU NAM MAJKU SRPSKU: Potresna ispovest starice iz Rudara

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a