SRPSKA STRANA U BRISELU UVEK POKAZIVALA KONSTRUKTIVNOST: Petar Petković razgovarao sa Bocan-Harčenkom

D.Z.

01. 06. 2022. u 17:21

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je0 danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom o toku dijaloga Beograda i Prištine i političko-bezbednosnoj situaciji u pokrajini.

СРПСКА СТРАНА У БРИСЕЛУ УВЕК ПОКАЗИВАЛА КОНСТРУКТИВНОСТ: Петар Петковић разговарао са Боцан-Харченком

Foto: Kancelarija za KiM

Petković je naglasio da je srpska strana na sastancima u Briselu uvek pokazivala konstruktivnost, što potvrđuje i činjenica da je Beograd ispunio sve preuzete obaveze iz dijaloga, dok prištinska strana više od devet godina odbija da ispuni dogovore o

formiranju Zajednice srpskih opština, ali i brojne druge sporazume.

- I pored stalnih opstrukcija Prištine, Beograd i dalje smatra da se sva otvorena pitanja mogu rešavati jedino mirnim putem i dijalogom i na tome će nastaviti da insistira, iako je odbijanje prištinske strane da ispuni preuzete obaveze velika prepreka i izazov u procesu normalizacije odnosa- istakao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.Petković je skrenuo pažnju na povećan broj incidenata koji se gotovo svakodnevno dešavaju u našoj južnoj pokrajini, sve učestalije skrnavljenje pravoslavnih crkava, napade na Srbe i njihovu imovinu što pokazuje da kod prištinskih političara ne postoji ni minimum dobre volje za građenje međusobnog poverenja, mira i suživota na prostoru Kosova i Metohije.

Na kraju razgovora, Petković je zahvalio ruskom ambasadoru na otvorenom i iskrenom razgovoru i kontinuiranom razumevanju da je jedino u okviru dijaloga moguće postizanje kompromisnog rešenja i normalizacija odnosa Beograda i Prištine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)