"KRIZA" SA ŠEĆEROM BILA VEŠTAČKI IZAZVANA Vučić: Imamo najnižu cenu ulja i brašna dolaze iz regiona da kupuju kod nas

Novosti online

29. 05. 2022. u 12:19

PREDSEDNIK Vučić je potvrdio da je "kriza" sa količinama šećera bila veštački izazvana, špekulativnim radnjama.

КРИЗА СА ШЕЋЕРОМ БИЛА ВЕШТАЧКИ ИЗАЗВАНА Вучић: Имамо најнижу цену уља и брашна долазе из региона да купују код нас

Foto: Novosti

- Ne postoji nijedna stvar zbog koje bismo lagali narod. Došli smo ovde da vidite kako to funkcioniše. Mi imamo više nego dovoljno šećera. Ali kada se god tako nešto dogodi, budite uvereni da su u pitanju neke špekulativne radnje. Mi imamo najnižu cenu ulja i brašna, i dolaze iz regiona da kupuju kod nas baš zbog toga - rekao je predsednik.

Vučić naglašava da baš zato moramo da vodimo računa i o komšijama u regionu. On kaže i da je juče lično išao da se uveri da li ima šećera na rafovima.

- Bilo je u "Univeru", u "Maksiju". Nije bilo u "Rodi", i rekli su mi da nije bilo u "Merkatoru". To se popunjava danas, i kad prođe dva tri dana sve će biti u redu. Ne postoje stvari zbog kojih bi mi obmanjivali javnost, i to ne može da se sakrije. Ako kažemo da imamo, znate da ćemo lakše da rešimo. To je psihološko dejstvo, i ljudi na takav način reaguju - kazao je predsednik.

On ističe da imamo čak 11.000.000 kilograma šećera, i istu količinu ulja. I to samo u državnim rezervama, ne računajući proizvođače.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

SPREMAJU PROTEST ZBOG TRNOVCA? Opozicione stranke razmatrale zajedničke akcije, pozivu se nisu sve odazvale