NEVIĐENA MRŽNJA VEČERNJEG LISTA: Priželjkuju da Ukrajinci proteraju Ruse kao što su oni Srbe

Novosti online

20. 05. 2022. u 12:12

HRVATSKI novinar i kolumnista „Večernjeg lista” Davor Ivanković u sramnom članku pravi paralelu između rata u Ukrajini i zločina koje je hrvatska vojska počinila tokom ratnih sukoba u Hrvatskoj, priželjkujući proterivanje Rusa iz Donbasa.

НЕВИЂЕНА МРЖЊА ВЕЧЕРЊЕГ ЛИСТА: Прижељкују да Украјинци протерају Русе као што су они Србе

Foto AP

U teksti pod naslovom „Ukrajinci dovršavaju svoj ’Medački džep’, pripremaju ’Bljesak’, a na leto sledi ’Oluja’ ”, Ivanković veliča ukrajinsku vojsku i navodi njene pripreme za veliku ofanzivu na leto.

Istovremeno, Ivanković veliča hrvatske zločine i proterivanje stotina hiljada Srba iz Hrvatske, priželjkujući da Kijev uradi isto.

Proterivanje Rusa iz Donbasa nije nova ideja, i ona je već više godina prisutna u Zagrebu i Kijevu. Još je krajem novembra 2016. hrvatski premijer Andrej Plenković službeno posetio Kijev, gde je rekao „da su i Hrvatska i Ukrajina bile žrtve brutalne vojne agresije, da je njihov teritorijalni integritet narušen silom, te da hrvatska iskustva mogu biti korisna Ukrajini”.

Foto: Printscreen

Ivanković je u Hrvatskoj poznat kao novinar blizak HDZ-u i Ministarstvu odbrane, a u svojim kolumnama ne krije mržnju prema Rusiji, Srbiji, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, dok piše hvalospeve Franji Tuđmanu i proustaškoj politici u Hrvatskoj.

Ipak, čitaoci „Večernjeg lista” uglavnom ne dele njegov krvoločni optimizam u pogledu Ukrajine, već je njegov tekst propraćen oštrim kritikaima u komentarima. 

- Ukrajinci se povukli s položaja ispred Severodonetska i sad se bore u gradu. Mariupolj 2. Kakve su ovo gluposti o Oluji, Bljesku? Nije Rusija Srbija. Ukrajinci se kod nas voze sa skupim autima, a sirotinja im masovno gine na prvoj liniji. Bez navijanja, Ukrajinci samo puno galame, par puta ih je više od Rusa, a stalno gube gradove i sela - glasi jedan od komentara. 

- A evo i malo ekonomske analize, danas je dolar 60 rubalja, a u februaru je bio 147. Guglajte. Od strane Bloomberg-a ruska rublja proglašena je valutom godine. Guglajte. Ne dobija se rat samo na vojnom polju. Dovoljno je pogledati cene kruha i goriva u nas i u EU pa sam zaključiti. Ali je lakše i vremenski manje zahtevno, slijediti objave onih koji su plaćeni da šire pristrane i/ili lažne informacije - napisao je komentator Begović.

BONUS VIDEO: PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!