ANA BRNABIĆ SA AMERIČKIM SENATORIMA: Očuvanje mira i stabilnosti ključni za dalji regionalni napredak

Novosti online

19. 04. 2022. u 20:15

PREDSEDNICA Vlade Srbija Ana Brnabić sastala se danas sa američkim senatorima Odbora za spoljne poslove Krisom Marfijem, DŽin Šahin i senatorom Odbora za oružane snage Tomom Tilisom, sa kojima je razgovarala o saradnji Srbije i SAD.

АНА БРНАБИЋ СА АМЕРИЧКИМ СЕНАТОРИМА: Очување мира и стабилности кључни за даљи регионални напредак

Foto: Tanjug

Sastanku je prisustvovao i ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijerka Brnabić istakla je da je Vlada Srbije posvećena jačanju partnerstva sa SAD.

Brnabić je rekla da je prisustvo kompanija iz SAD u Srbiji od izuzetnog značaja, naročito u oblasti IT industrije i visokoh tehnologija, ističući da su to investicije koje menjaju Srbiju i daju joj šansu da bude u korak sa svetom.

Brnabić je zahvalila senatorima na jasnoj podršci SAD evropskom putu Srbije, koji je, prema njenim rečima, jedan od spoljnopolitičkih priroteta, kao i na angažmanu u dijalogu Beograda i Prištine.

Predsednica Vlade ponovila je da je Beograd posvećen dijalogu i u potpunosti spreman za nastavak razgovora sa Prištinom.

Govoreći o situaciji u regionu, Brnabić je istakla da su očuvanje mira i stabilnosti ključni za dalji regionalni napredak, ali isto tako i za napredak Srbije.

Senator Marfi rekao je da senatori borave u poseti Zapadnom Balkanu kako bi uvideli koji su sve načini za osnaživanje regionalne saradnje, dok je senatorka Šahin izrazila zadovoljstvo činjenicom da firme iz SAD učestvuju u izgradnji kapitalnih infrastrukturnih projekata u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

KIŠA JE PADALA NA KRSTOVDAN: Šta to znači po narodnim verovanjima