VUČIĆ O SANKCIJAMA RUSIJI: Mnogo nas košta što ih nismo uveli, a kad bi to uradili, koštalo bi nas naših principa

Novosti online

17. 04. 2022. u 21:36

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gost je emisije "Hit Tvit" na televiziji Pink, u kojoj je govorio i o sankcijama Rusiji.

ВУЧИЋ О САНКЦИЈАМА РУСИЈИ:  Много нас кошта што их нисмо увели, а кад би то урадили, коштало би нас наших принципа

Foto: Printskrin/Pink

- Da danas želim da budem svetski heroj broj jedan, bilo bi dovoljno da kažem bilo šta protiv Putina, i svi bi mi delili nagrade i govorili da sam najveći demokrata na svetu - istakao je Vučić.

Predsednik je rekao da nas mnogo košta to što nismo uveli sankcije Rusiji, ali kada bi to uradili koštalo bi nas naših principa.

- Mi na našem primeru znamo sve. Rusija je od 2001. godine uvek pružala podršku teritorijalnom integritetu Srbije. Ne zaboravljajte da su nam Rusi zabranjivali letove devedesetih. Ali to je bilo neko drugo vreme. Naše je da se ponašamo u skladu sa međunarodnim javnim pravom, i da poštujemo principe. Čime smo ušli u red malog broja zemalja koji mogu time da se pohvale. Skupo nas košta ovo, ali moramo da donosimo odluke na dnevnom nivou, i da se borimo za građane Srbije - rekao je on. 

BONUS VIDEO: 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)