"SLANJE ORUŽJA ŠIPTARIMA - NEPRIJATELJSKI ČIN!" Vulin oštro o novom potezu Londona - Ne možete naoružavati teroriste i nadati se miru

Novosti online

17. 04. 2022. u 10:50

SMATRAM da je slanje oružja Šiptarima od strane Velike Britanije neprijateljski čin, jer ne možete naoružavati teroriste i nadati se miru. Veoma sam zabrinut, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u jutarnjem programu televizije Pink upitan da prokomentariše informaciju da je Britanija poslala oružje Kurtiju.

СЛАЊЕ ОРУЖЈА ШИПТАРИМА - НЕПРИЈАТЕЉСКИ ЧИН! Вулин оштро о новом потезу Лондона - Не можете наоружавати терористе и надати се миру

Foto: Printskrin TV Pink

- Vi dajete oružje teroristima, dajete oružje za uništenje teroristima. Oni nemaju vojsku. Šiptari nemaju vojsku, po Rezoluciji 1244 jedina oružana snaga na Kosovu i Metohiji je Kfor, nema druge, a vi pravite nekakvu vojsku, vi ih naoružavate, dajete im oklopna vozila, protivoklopne sisteme, dronove, pravite obuke, čujem da neki idu na obuke za pilote u Tursku, Albaniju - rekao je ministar Vulin i ponovio da je veoma zabrinut. 

Istakao je da je čitava filozofija Kurtija da učiniti zlo Srbiji i Srbima. 

- Slušali smo Kurtija kada je govorio da tzv. Kosovo treba da postane deo NATO pakta. Procedure da uđete u NATO pakt su gore nego da uđete u EU, dakle nema nikakve šanse da oni to ispune i zadovolje, ni kratkoročno, ni srednjoročno, ni dugoročno. Nemaju nikakav kapacitet da naprave respektabilnu vojsku, nemaju novac za to, nemaju ljude. Šta će vam onda Kosovo u NATO paktu? Jedino da ih uzmete da bi isprovocirali Srbiju i da bi onda, kada Srbija ne može da ne reaguje, pozvali NATO pakt u pomoć i rekli - mi smo NATO članica, spasavajte nas od zle i grozne Srbije koja je kriva za kosmički nemir.

Dodao je da, sa nestrpljenjem, očekuje šta će predsednik Vučić reći o tome. 

- Znam da vrlo pažljivo prati situaciju i da se, znajući njega, vrlo studiozno priprema i da će biti odgovoran kakav jeste i da će na najbolji način izraziti naš stav. Naše službe rade svoj posao i on raspolaže svim informacijama. Ali ako me pitate za moj stav, smatram da je ovo neprijateljski čin. Ne možete naoružavati teroriste i nadati se miru - poručio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)