SRBIJA SPREMNO ČEKA SVETSKU EKONOMSKU KRIZU Dragan Marković Palma: Na vreme smo spremili zalihe

Novosti online

12. 04. 2022. u 12:43

SRBIJA spremno čeka svetsku ekonomsku krizu koju će prouzrokovati rusko-ukrajinski sukob. Siguran sam da ta kriza Srbiju neće zahvatiti kao druge države, jer je Srbija na vreme spremila zalihe u devizama, u zlatu i u životnim namirnicima, izjavio je danas predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma u uključenju u program Hepi televizije.

СРБИЈА СПРЕМНО ЧЕКА СВЕТСКУ ЕКОНОМСКУ КРИЗУ Драган Марковић Палма: На време смо спремили залихе

Foto P. Milošević

Marković se javio iz Hurgade, gde se nalazi na čelu srpske delegacije od 160 ljudi, u kojoj je 140 lekara i medicinskih tehničara i sestara iz 25 zdravstvenih ustanova Srbije.

- Nažalost, svuda u svetu je tema broj jedan sukob između Rusije i Ukrajine, pa je tako i ovde u Africi i svi želimo da se taj rat što pre završi, jer taj rat utiče na svetsku ekonomsku krizu koja je počela pandemijom korona virusa, a sada se nastavlja ovim ratom. Ovde je primetno da nema ruskih i ukrajinskih turista, koji su u Egiptu bili najbrojniji i to je veliki ekonomski udarac za Egipat. Sreli smo jednog čoveka iz Austrije koji nam kaže da je u Austriji, na primer, kilogram crnog luka 5 evra i kada tome dodate da je u Velikoj Britaniji hleb dostigao cenu od 7 evra, onda je jasno kakva svetska ekonomska kriza sledi - rekao je Marković.

On je dodao da je sa vlasnikom lanca hotela Titanik u Hurgadi Samehom Hevedeom dogovorio još bolju cenu za dolazak nove delegacije iz Srbije od 160 ljudi u oktobru ove godine, koju će takođe činiti lekari i medicinski tehničari i sestre iz cele Srbije.

- Cena koju ćemo mi platiti za taj dolazak biće 50 posto niža od cene koju plaćaju drugi gosti i na tome se zahvaljujem vlasniku ovog hotela Samehu Hevedi i zahvaljujem se svim donatorima koju su i do sada pomagali ovakva putovanja - izjavio je Marković.

BONUS VIDEO: PALMA U AMERICI: Ne treba mi ministarska funkcija da radim u interesu Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a