VULIN: I DŽaferović i Kurti jedu srpski hleb, valjda nas zato toliko mrze

Novosti online

07. 04. 2022. u 14:53

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagovao je na stav koji je izneo bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović o unapređenju saradnje između lažne države Kosovo i Bosne i Hercegovine, tokom sastanka sa premijerom takozvanog Kosova Aljbinom Kurtijem.

ВУЛИН: И Џаферовић и Курти једу српски хлеб, ваљда нас зато толико мрзе

Foto: Tanjug

- Teško je poštovati državu koja ne poštuje svoje organe i svoju zvaničnu politiku. Kada Džaferović ode kod Kurtija i obeća saradnju sa lažnom državom Kosovo, on gazi zvanični stav Bosne i Hercegovine da su Kosovo i Metohija deo Srbije. Onaj ko bi da komada Srbiju, teško može da objasni zašto druge zemlje ne bi mogle da promene granice, a posebno Bosna i Hercegovina - izjavio je Vulin.

- Ako zvanična politika u Bosni i Hercegovini ne obavezuje bošnjačkog člana Predsedništva, a kako će obavezati srpskog člana i jednom kada bude izabran i hrvatskog člana Predsedništva? I Džaferović i Kurti jedu srpski hleb, valjda nas zato toliko mrze. Nadam se da će Evropska unija i međunarodna zajednica brzo osuditi Džaferovićevo ugrožavanje mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini i regionu - kazao je ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega