NOVI NAPAD NA SRBE NA KIM: Opljačkana kuća povratničke porodice Pumpalović (FOTO)

D. Z.

09. 03. 2022. u 17:46

U SELU Kovrage u opštini Istok dogodio se novi incident - opljačkana je povratnička porodica Miška Pumpalovića!

НОВИ НАПАД НА СРБЕ НА КИМ: Опљачкана кућа повратничке породице Пумпаловић (ФОТО)

Foto: Kancelarija za KiM

Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju razbojništvo se dogodilo dok je Miško Pumpalović bio na lečenju u centralnoj Srbiji, a u utorak, po povratku zatekao je obijenu kuću, iz koje su huligani odneli deo nameštaja, frižider, šporet, veš mašinu, alat i posuđe.

- Porodicu Pumpalović obišao je predsednik Privremenog organa opštine Istok Kosta Belošević, koji im je preneo i podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju i direktora Petra Petkovića i istakao da će mu zajedničkim snagama pomoći da nadoknadi štetu.-ističu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije dodaju da je povratnička porodica Pumpalović više puta bila na meti napada albanskih vandala, a Miškov brat Radoje šest puta je napadnut poslednjih godina, sve sa ciljem da se Srbi ne osećaju bezbedno i oteraju sa svog kućnog praga. Pumpaloviću je Kancelarija pomogla da instalira video nadzor radi povećanja bezbednosti, finansirala gradnju kapije i pomoćnog objekta, kako bi se Radoje osećao bezbednije.

- Povratničke porodice Srba često su na meti napada i o stepenu njihove ugroženosti govori i podatak da je stopa povratka Srba na KiM manja od dva odsto i najmanja je na jednom postkonfliktnom području. Drastičan skok broja napada na Srbe i njihovu imovinu, kojih je do sada duplo više nego u istom periodu prošle godine, jasno ukazuje da je na snazi antisrpska histerija, sinhronizovana sa izjavama političara iz Prištine, sa jasnom porukom da Srbi nisu dobrodošli na svojim vekovnim ognjištima - zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

BONUS VIDEO - Najstarija Srpkinja u Gnjilanu Milena Pavićević govori o teškom životu u ovom gradu na KiM

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

TAKO TREBA DA NAM IZGLEDAJU TENKOVI Vučić nakon izvanrednih rezultata na Pešteru - Zadovoljan sam ukupnom spremnošću naše Vojske