"VI SRBI STE OVO PREŽIVELI!" Ambasador Rusije o vojnoj operaciji u Ukrajini - Mi nećemo da ostavimo pustoš kao Amerika u Iraku

Novosti online

09. 03. 2022. u 11:25

AMBASADOR Rusije Aleksandar Bocan Harčenko bio je gost u emisiji "Dobro jutro, Srbijo" na TV Hepi, gde je govorio o tome kako je Amerika zabranila uvoz ruskog gasa, nafte i uglja, kako Britanija postepeno uvodi sankcije Rusiji i mnogim drugim temama.

ВИ СРБИ СТЕ ОВО ПРЕЖИВЕЛИ! Амбасадор Русије о војној операцији у Украјини - Ми нећемо да оставимо пустош као Америка у Ираку

Foto: Tanjug/Rade Prelić/Profimedia/Ilustracija

- Pre svega želim da kažem da je civilno stanovništvo u Ukrajini bilo pod bombama više od osam godina, vršen je genocid nad njima. Svako želi da zna realnu sliku događaja. Svako u Srbiji zna istoriju sukoba i ko je kriv, zbog toga što su to sve preživeli dok su bili u Jugoslaviji - rekao je Bocan Harčenko na pitanje šta se dešava u Ukrajini.

- Rusija je tražila, a to nije tajna političko rešenje problema. Poslednjih meseci imali smo diplomatske napore i tražili najbolje rešenje za sve. Naročito u oblastima Donjecka i Luganska. Tražili smo posebne garancije za ruski narod - rekao je ambasador Rusije.

Ambasador Rusije istakao je da je Moskva tražila zaštitu i poseban tretman za pomenute oblasti i demilitarizaciju tih delova od neonacista u Ukrajini, ali da to vlasti u Kijevu nisu hteli da prihvate.

- Sada samo čujemo optužbe na račun Rusije da smo krivi, ali jednoga dana biće potpuno jasno da mi nismo krivi, već da smo samo tražili pravdu za ruski narod i neutralizaciju te oblasti. Učinili smo sve da zaštitimo svoj narod - rekao je Bocan Harčenko.

On je rekao da će narod koji sada živi tamo, da će i nakon ruske intervencije nastaviti da živi tamo i da to tako mora da bude.

- Mi nećemo da ostavimo pustoš i praznu zemlju kao što je to Amerika radila u Iraku i drugim mestima. Taj narod treba da ostane da živi tamo i živeće kao što je i do sada. Samo želimo da zaštitimo naš narod i to je za Rusiju najvažnije - rekao je Bocan Harčenko.

- Pre svega želim da kažem i da razjasnim jednu stvar kada je u pitanju korišćenje termina paravojnih jedinica koje navodno ratuju u Ukrajini. Znate, sve te neonacističke jedinice su u sastavu regularne Vojske Ukrajine, ili policije, ili kao deo specijalne jedinice, deluju na terenu. Ovo je zaista važno da se naglasi. Vlast u Ukrajini je prožeta neonacizmom i uopšte nije važno ko je predsednik ili ko je na vlasti, najveći uticaj imaju baš ti neonacisti - rekao je ambasador Rusije.

Kada su u pitanju mediji, ambasador Rusije kaže da svako ima pravo da kaže šta želi. Nekada su svi bili stručnjaci za virus, danas svi znaju sve o ratu u Ukrajini, objašnjava on.

- Najvažnije je i da kažemo da danas upravo neonacisti ne žele da propuste ljude kroz humanitarne koridore, kako bi se oni spasili. Oni koriste ljude kao živi štit. Neonacisti su vlast, a posle ovoga sve je jasno ko su oni i šta su. Sve to povećava zabrinutost, ali i informacije koje dobijamo o navodnom postojanju plana o provokacijama ruske vojske u blizini nuklearnih elektrana - otkrio je Bocan Harčenko.

BONUS VIDEO: RUSI OBJAVILI MOĆAN SNIMAK - Pogledajte noćni let helikoptera Ka-52

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)