ALBANCI TOTALNO ODLEPILI Osmani: "Srbija je jedina koja je stala uz Rusiju, Vučić je isti kao Putin"

Novosti online

02. 03. 2022. u 08:43

PREDSEDNICA tzv. Kosova Vjosa Osmani ocenila je da je Srbija jasno pokazala da stoji uz Rusiju, odbijajući da osudi rusku vojnu intervenciju u Ukrajini i odbijajući da uvede sankcije Rusiji, prenosi Koha.

АЛБАНЦИ ТОТАЛНО ОДЛЕПИЛИ Османи: Србија је једина која је стала уз Русију, Вучић је исти као Путин

Foto: Jutjub/Al Jazeera Balkans

- Mislim da je bilo jasno da Srbija stoji uz Rusiju i rusku propagandu u ovoj krizi, jer nije osudila rusku agresiju i napade na Ukrajinu, niti se pridružila sankcijama koje su uvele zapadne zemlje. Svako ko se zavarava da će Srbija zapravo izabrati proevropski put, ide na ruku Vučiću, jer je on potpuno isti po karakteru kao Putin - rekla je Osmani u intervjuu za Tursku radio-televiziju.

Osmani je dodala da Rusija i Srbija udružuju snage u cilju destabilizacije sveta, uključujući i Zapadni Balkan.

- Iz njihovih postupaka, iz njihove retorike možemo videti da dok je Ukrajina prva linija fronta koja brani demokratiju, zemlje Zapadnog Balkana, posebno Kosovo, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, ali i zemlje poput Albanije i Severne Makedonije su druga linija fronta u odbrani demokratije. Pozivamo EU da bude jasna u jeziku koji koristi i porukama koje šalje Beogradu, jer mora da spreči Beograd da sedi na dve stolice. Kriza u Ukrajini je najveći dokaz za to. Dok se ostatak sveta ujedinio da osudi rusku agresiju, kao i uvedene sankcije, koje je Kosovo uradilo u koordinaciji sa SAD i EU, Srbija je jedina koja bira da ostane uz Rusiju, pokazujući nameru da to isto uradi na Zapadnom Balkanu - kazala je Osmani.


(kosovo-online.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna