NI SRAMA, NI OBRAZA: Hrvat Picula rat u Ukrajini uporedio sa "srpskom agresijom"

Novosti online

01. 03. 2022. u 19:51

HRVATSKI evroparlamentarac Tonino Picula iskoristio je raspravu o Ukrajini u Evropskom parlamentu da napadne Srbiju.

НИ СРАМА, НИ ОБРАЗА: Хрват Пицула рат у Украјини упоредио са српском агресијом

Foto: Printscreen

- Ovaj rat izaziva i sećanja na ratnu agresiju na moju zemlju, Hrvatsku, pre 30 godina. Napadi na dečje bolnice, civilne objekte, rušenje gradova, mnogo izbeglica. Putin mora, kao i Milošević, da odgovara za svoje postupke pred sudom za ratne zločine - poručio je Picula i pokazao je da je zarobljen u prošlosti, a da istu tumači na neprincipijelan način.

On je zaboravio da napomene da je Hrvatska protivpravno oduzela Srbima status konstitutivnog naroda i tako udarila na SFRJ.

Takođe, ovo nije prvi put da Picula napada Srbiju u Evropskom parlamentu. Nedavno je njegova meta bio i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

- Picula? On je kao bitan? Sedi u Briselu i prima 9.000 evra platu, a ja sam ga tamo poslao - rekao je svojevremeno hrvatski predsednik Zoran Milanović o Piculi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)