GRENELOV HLADAN TUŠ ZA ŠIPTARE: Ovo je njegova reakcija na zahtev Prištine za članstvo u NATO

Novosti onlajn

28. 02. 2022. u 10:53

BIVŠI specijalni izaslanik SAD za dijalog Ričard Grenel reagovao je danas na zahtev Prištine upućen SAD da dobiju stalnu američku vojnu bazu i članstvo u NATO, i podsetio da je "sadašnja vlada upravo odbila američku pomoć za gasovod"

ГРЕНЕЛОВ ХЛАДАН ТУШ ЗА ШИПТАРЕ: Ово је његова реакција на захтев Приштине за чланство у НАТО

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Grenel je reagovao na retvitovanu vest da je tzv. ministar odbrane Kosova Armend Mehaj, nakon ruske intervencije u Ukrajini, zatražio hitno članstvo Kosova u NATO i da SAD uspostave stalnu bazu američkih snaga na Kosovu.

printscreen

 


Grenel je krajem januara takođe na Tviteru naveo da je "aktuelna vlada Kosova, koju predvodi Aljbin Kurti, upravo odbila pomoć SAD za gas, što bi dramatično smanjilo cene. Narod treba da bude ljut", napisao je Grenel.

Podsetimo, ministar odbrane privremenih prištinskih institucija Armend Mehaj pozvao je članice NATO-a koje ne priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova da to učine i zatražio da se Priština brzo primi u NATO. 

Mehaj je na Fejsbuku zatražio i da se uspostavi "stalna baza snaga SAD" na KiM.

On tvrdi da je uspostavljanje ove baze potrebno kako bi se garantovali mir, bezbednost i stabilnost na Zapadnom Balkanu i šire.

"Na osnovu realnosti nastale nakon vojne agresije Rusije na Ukrajinu i njenog odraza u opšte bezbednosno okruženje Zapadnog Balkana, Evrope i sveta, tražimo od SAD i svih saveznika i partnerskih zemalja da ubrzaju proces članstva Kosova u NATO", naveo je Mehaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!