ZLOČIN BEZ KAZNE: Srpska lista povodom godišnjice napada na autobus Niš ekspresa - "Ne odustajemo od istine"

D. Z.

16. 02. 2022. u 16:19

SRPSKA lista se na godišnjicu napada na autobus "Niš ekspresa" u mestu Livadice kod Podujeva oglasila saopštenjem, ističući da 21. godinu kasnije i dalje nema pravde za srpske žrtve.

ЗЛОЧИН БЕЗ КАЗНЕ: Српска листа поводом годишњице напада на аутобус Ниш експреса - Не одустајемо од истине

Foto: KFOR

- Više od dve decenije tuge i bola nas iznova podsećaju da pravde za srpske žrtve nema jer se na današnji dan pre 21. godinu dogodio jedan od najvećih zločina nad Srbima na Kosovu i Metohiji nakon dolaska međunarodnih bezbednosnih snaga, a počinioci nikada nisu odgovarali. Na autobus ”Niš ekspresa” je u mestu Livadice kod Podujeva, izvršen bombaški napad prilikom koga je stradalo dvanaest osoba, a povređeno je četrdeset troje raseljenih Srba - podsećaju iz Srpske liste.

Oni ističu da zločin bez kazne i danas govori da niko od nadležnih, kao ni predstavnika međunarodne zajednice nije imao dovoljno volje da se sazna ko je učinio ovaj monstruozan zločin i da se počinioci adekvatno kazne.

- Mi i danas tražimo pravdu i želimo da saznamo ko je ubio naše sunarodnike jer iza svakog nedela stoji onaj koji ga čini i onaj ko ga inspiriše. Znajte da nećemo odustati od insistiranja na istini za sve zločine koji su se dogodili nad Srbima na Kosovu i Metohiji nakon sukoba, jer dok ne bude bilo pravde za nevino stradale žrtve, neće biti ni iskrenog pomirenja i suživota - zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

BONUS VIDEO: BIJU RAFALI, PSUJU NAM MAJKU SRPSKU - Potresna ispovest starice iz Rudara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili