PREDSEDNIK VUČIĆ: Za razliku od onih koji obećavaju rušenje, mi gradimo i snažimo državu

Tanjug

14. 02. 2022. u 13:00

POKRETANjEM građevinskih mašina u Mačvanskom Prnjavoru kod Šapca, obeležen je početak izgradnje brze saobraćajnice Šabac-Loznica, a predsednik Aleksandar Vučić poručio je da se gradi istorija, kako je rekao, kilometri nove nade i perspektive, jer će ovaj veliki infrastrukturni projekat značiti ubrzani napredak tog dela Srbije.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: За разлику од оних који обећавају рушење, ми градимо и снажимо државу

Foto: Tanjug

-Danas otvaramo radove na 55 kilometara ka Loznici, brza saobraćajnica biće završena do kraja septembra 2024. godine - rekao je Vučić.

Konstatovao je da azerbejdžanski "Azvirt", koji izvodi radove na ovom putu, radi kvalitetno, završava ih pre roka, u najboljem interesu Srbije i dodao da su oni radili deonicu Ljig—Preljina i već završili dve trećine mosta na Savi kod Šapca.

- Naša saradnja nije rezultat samo iskrenih i istinskih prijateljskih odnosa sa Azerbejdžanom i predsednikom Alijevim i verujemo da oni mogu da budu i bolji, da možemo da radimo na unapređenju saradnje - rekao je Vučić.

Citirajući Milorada Pavića, da je važnije kakav je ko put izabrao, od samog cilja, Vučić je rekao da je izgradnja puta mukotrpan posao, i da za razliku od mnogih koji uglavnom obećavaju rušenje, on uvek obećava gradnju.

- Mi gradimo, i snažimo stabilnu državu. A obećani napredak je tu, i ovaj veliki infrastrukturni projekt Mačvi, Jadru, daje bolji život, olakšava život ljudima, lakše ćemo privući investitore, a to znači veće plate i penzije - rekao je Vučić.

Dodao je da je vrednost kompletnog projekta Ruma—Šabac—Loznica 467,5 miliona evra.

- To su kilometri nove nade i presrepsktive. To je put u pravom smeru, ka opštem, ekonomskom, kulturnom i svakom napretku, ka bržem ostvarenju slobodnog protoka roba, ljudi, usluga i kapitala - rekao je Vučić.

Novi infrastrukturni projekata za ljude ovde znači bolji život, da mogu da ostaju tu gde su rođeni, gde im je dedovina, poručio je Vučić i zahavalio građanima, jer, kako kaže, bez njihovih snova, podrške i strpljenja, ne bi mogle da budu sprovedene teške reforme, kojima su stabilizovane javne finansije.

- Videće ovde kako ova lepotica raste i kako se približavaju Beograd i Novi Sad. Danas ovde gradimo istoriju, ovo znači ubrzani napredak zapada Srbije - zaključio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!