STEFANOVIĆ SE SASTAO SA ESKOBAROM: Saradnju Srbije i SAD nastaviti i intenzivirati, ekonomski razvoj dovodi do stabilnosti

Novosti online

04. 02. 2022. u 15:54

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, koji boravi u poseti Republici Srbiji.

СТЕФАНОВИЋ СЕ САСТАО СА ЕСКОБАРОМ: Сарадњу Србије и САД наставити и интензивирати, економски развој доводи до стабилности

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ministar Stefanović ocenio je da saradnja dve zemlje u oblasti odbrane ima uzlazni trend, posebno u vojno-tehničkoj oblasti, i istakao da zajedničke vežbe podižu nivo operativnih sposobnosti dve vojske. Stefanović i Eskobar su se saglasili da dobru saradnju u ovoj oblasti treba nastaviti i intenzivirati.

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan naveo je ovom prilikom da strateški dijalog Republike Srbije i SAD predstavlja značajan doprinos unapređenju odnosa naših zemalja, ali da ima svakako pozitivan uticaj i na odnose na Zapadnom Balkanu. On je izrazio podršku inicijativi Otvoreni Balkan, ocenjujući je kao važan doprinos napretku našeg regiona.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ministar Stefanović istakao je da inicijativa predsednika Vučića Otvoreni Balkan predstavlja veoma značajan iskorak u jačanju međusobnog razumevanja i uvažavanja u regionu i ostavlja po strani različitosti, dok istovremeno ubrzava ekonomski razvoj i stvara bolje uslove za život građana.

Stefanović i Eskobar su se saglasili da samo ekonomski razvoj i stabilnost mogu da dovedu do napretka celog regiona. 

BONUS VIDEO: VELIKI USPEH SRBIJE - U 2021. godini otvoreno je čak 18 fabrika, a započeta je izgradnja 6 novih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave